Nieuwsoverzicht

Puntendeling op “De Westeneng”

7 februari 2022

896x gelezen

GARDEREN – Zaterdag werd de competitie hervat in de 4e klasse C met een aantal inhaalwedstrijden. Prins Bernhard, dat voor het laatst op 30 oktober 2021 uitkwam voor de competitie, moest op bezoek bij buurman De Veluwse Boys. Op sportpark “De Westeneng” werden de punten gedeeld in een nogal rommelige en onrustige wedstrijd.

Het initiatief lag bij de thuisploeg en zij probeerden hun voorwaartsen in stelling te brengen. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Prins Bernhard vaker in balbezit, maar moest toch toezien hoe de Garderenen halverwege de 1e helft twee dotten van kansen misten om de score te openen. Beide ploegen hadden moeite met de harde wind die diagonaal over het veld blies.

Na de rust kwamen beide ploegen ongewijzigd uit de kleedkamer. Het spel bleef van beide kanten onrustig. Het venijn van deze wedstijd zat in het laatste kwart van de wedstrijd. De Veluwse Boys kwamen in de 71ste minuut op voorsprong. Een misverstand in de verdediging van de Uddelnaren werd door Wilgert Kok op subtiele wijze afgerond.

Vijf minuten later komt Prins Bernhard weer langszij. Captain Arjen Koetsier stuurde met een perfecte dieptepass Julian Hop richting vijandelijk doel, die oog in oog kwam te staan met doelman Ruben Krol. Hop schoot de verdiende gelijkmaker bekwaam tussen de palen.

De trainers lieten tegen het einde van de wedstrijd een aantal jeugdspelers van ST: Prins Bernhard/De Veluwse Boys JO19 hun competitiedebuut maken. Eerder op de dag speelden zij nog samen. Bij de De Veluwse Boys kwam eerst Jaran de Boer en later ook Brent Zijlstra binnen de lijnen. Bij Prins Bernhard debuteerde Stefan Dijkgraaf.

Beide ploegen werden in de laatste minuten niet echt gevaarlijk en zo eindigde deze clash in 1-1. Prins Bernhard was tevreden met een punt gezien het feit waar het vandaan komt. De Veluwse Boys waren minder gelukkig. Vooral over de gemiste kansen voor de rust en ook nog eens toen bekend werd dat titelkandidaat Heerde met 2-0 verloor van Achterveld.

Volgende week speelt Prins Bernhard thuis tegen VEVO, waar de trainer voor het nieuwe seizoen Jate Leerdam momenteel trainer is. Ook dit is een inhaalwedstrijd. De wedstrijd op sportpark “De Zandstaag” begint om 14:30 uur. Scheidsrechter van dienst is Erik Blokker uit Harderwijk.