Menu
Nieuwsoverzicht

Programma poulefase districtsbeker bekend

30 juli 2022

718x gelezen

UDDEL – Het vlaggenschip van Prins Bernhard is ingedeeld in Poulefase Groep 2-08. Samen met vv Zeewolde, Reaal Dronten en Rood-Wit ’58 zal er gestreden gaan worden om door te stromen naar de volgende ronde. De voorbereiding start op 9 augustus onder leiding de nieuwe hoofdtrainer Jate Leerdam. Op 20 augustus zal de eerste oefenwedstrijd gespeeld worden tegen AVC Heracles uit Almelo. Een week later zal het 2 wedstrijden van een uur spelen tegen KSV uit Heerhugowaard en HDS uit Leersum.

Zaterdag 3 september 14:30 uur
Rood-Wit ’58 – Prins Bernhard

De oprichting van Rood-Wit ’58 betekende nogal wat voor de buurtschappen Veenhuizerveld, Huinen, Poolse Driesten en Krachtighuizen. Men had het plan om voetbalvereniging Rood-Wit uit de jaren ’30 weer te laten herleven. Naast de zustervereniging SDC Putten uit “het dorp” kwam er nu dus ook een voetbalvereniging voor de buitengebieden van Putten.

Op last van de KNVB werd het oprichtingsjaar aan de verenigingsnaam toegevoegd omdat er in Amsterdam ook al een club met de naam Rood-Wit bestond.

Als clubtenue werd er gekozen voor een rood shirt met een witte ‘V’, een witte broek met een rode bies en witte kousen met een omslag. In dit tenue is echter nooit gespeeld omdat het shirt net als veel andere verenigingen veel rood kende. Hierop werd besloten om een wit shirt met een rode ‘V’ te gaan dragen.

De club is gehuisvest in het sportpark “De Eendracht”. Dit werd op 29 augustus 1960 officieel in gebruik genomen met de openingswedstrijd IJsselmeervogels-Arnhemse Boys.

Rood-Wit ’58 degradeerde vorige seizoen uit de derde klasse. Dit seizoen staat oefenmeester Ramazan Pinarbasi voor de groep, die vorige seizoen nog assistent-trainer was bij derde divisionist VVOG uit Harderwijk.

Zaterdag 10 september 14:30 uur
Prins Bernhard – vv Zeewolde

VV Zeewolde was aanvankelijk onderdeel van de Algemene Sportvereniging Zeewolde (ASVZ). De omnivereniging werd opgericht op 17 april 1982 en stond onder voorzitterschap van Albert Bouwman. Jos van Kempen was secretaris en Lia John-Tromp penningmeester. Gilles Geschiere, die eerder bij Swift ’64 in Swifterbant had gevoetbald, en de toen 16-jarige Leen den Boer stonden aan de wieg van de afdeling voetbal van de ASVZ.

Sportpark De Horst bestond destijds nog niet, er werd gevoetbald nabij het chauffeursrestaurant De Trekker op het Trekkersveld. In 1984 vond de verhuizing naar het huidige sportpark plaats. Op 12 juli 1990 verlieten de voetballers de ASVZ en ging VV Zeewolde als zelfstandige vereniging verder. Het huidige clubgebouw werd in 1997 geopend door Dick Advocaat, die op dat moment trainer PSV was. Met de groei van het dorp steeg ook het ledental van de voetbalvereniging. In 2005 werd het 1000e lid ingeschreven.

Ook de ‘vrouwentak’ is inmiddels niet meer weg te denken bij de plaatselijke voetbalclub. Een van de hoogtepunten uit de geschiedenis van de vereniging was de viering van het 25-jarig bestaan in 2007. Dit jaar is het 40-jarig jubileum gevierd.

Momenteel speelt vv Zeewolde in derde klasse. Carl Aventurin is de kersverse hoofdtrainer, die vorig jaar met EFC ’58 uit Ermelo het kampioenschap behaalde.

Zaterdag 17 september 14:30 uur
Reaal Dronten 1 – Prins Bernhard

De voetbalvereniging werd op die datum in 1997 opgericht door een aantal leden van ASV Dronten, de andere voetbalvereniging in het dorp. Het 25-jarig jubileum is onlangs groots gevierd.

De leden van ASV Dronten kwamen tot de conclusie dat er te weinig ruimte was voor een zaterdag- én een zondag afdeling. Hierdoor kwamen ze op het idee om dit te splitsen.

De enthousiaste leden, waaronder de eerste voorzitter Roel Dilling, hebben het plan verder uitgewerkt. Vanaf dat moment beschikte Reaal Dronten over twee velden en een trainingsveld, een clubhuis met een ruime kantine en zes kleedkamers.

In 2011 werd er naast de zondag-afdeling ook een seniorenelftal voor de zaterdag-afdeling ingeschreven. Naarmate de jaren voorbijgingen is Reaal Dronten een echte familievereniging geworden waar gezelligheid en sportiviteit hand in hand gaan. Iedereen is welkom en daardoor is sinds de opening van het sportpark het aantal leden ook enorm gegroeid.

De naam Reaal is ontstaan omdat het sportpark in de wijk De Munten ligt. Reaal was in de late middeleeuwen een benaming voor allerlei gouden en zilveren munten. Hier is de naam van afgeleid en daarom is in het logo van Reaal een zilveren munt te zien.

Reaal Dronten speelt in de vierde klasse. Zij verwelkomen dit seizoen maar liefst 17 nieuwe spelers. De uitdaging ligt er om hier een succesvol team van te maken door het trainersduo Burak Yargan en Martin Vredenburg.

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX