Nieuwsoverzicht

Prins Bernhard wint verassend van titelkandidaat

18 april 2022

827x gelezen

UDDEL – Prins Bernhard speelde zaterdag op sportpark “De Zandsteeg” tegen titelkandidaat EFC ’58 uit Ermelo. Eerder dit seizoen werd de uitwedstrijd maar liefst met 8-0 verloren. Een mooie uitdaging lag dus klaar om revanche te nemen. Het publiek werd vermaakt met een boeiend voetbalspektakel, welke vanaf het beginsignaal tot en met het laatste fluitsignaal spannend was. De oranjehemden wonnen zeer verrassend en dik verdiend met 2-1.

Vanaf de aftrap was het EFC ’58 dat zeer zelfverzekerd begon aan de wedstrijd en direct op jacht ging naar een snelle voorsprong. Prins Bernhard was alert en riep de ploeg van oefenmeester Carl Aventurin al snel een halt toe. De Uddelnaren waren gretig en straalden steeds meer zelfvertrouwen uit, naarmate de wedstrijd vorderde.

Prins Bernhard probeerde met een aantal vlotte combinaties de verdediging van EFC ’58 stuk te spelen, maar was wat slordig in de eindpass om tot echte kansen te komen. Tegelijkertijd bleven de oranjehemden verdedigend ook prima georganiseerden gedisciplineerd spelen en gaven weinig weg aan het aanvalstrio Jeremy Loos, Nick Zandstra en Jorick Priem. Even later was het clubtopscoorder Julian Hop, die zijn ploeg in de 19e minuut met een fantastisch doelpunt op voorsprongschoot.

Vanaf dat moment werd Prins Bernhard steeds sterker en werden de Ermeloërs vaker teruggedrongen op eigen helft. Dick van Rhee dook steeds vaker op voor EFC ’58 doelman Richard van der Zwet, maar wist niet tot een echte scoringskans te komen. Na een half uur spelen verdubbelde Prins Bernhard de voorsprong. Weer was het Julian Hop, die zich knap vrijspeelde en met een harde volley in de benedenhoek doelman van der Zwet wist te veschalken. Van der Zwet, die de bal nog wel met zijn vingertoppen wist de toucheren, kon een doelpunt niet meer voorkomen.

Prins Bernhard leek voor de theepauze ook nog de derde goal te gaan scoren. Dick van Rhee werd neergehaald in het strafschopgebied. Scheidrechter Damhuis, die overigens een prima wedstrijd floot, stond te ver van deze situatie en oordeelde anders en gaf een vrije bal net buiten het zestienmetergebied. Dit leverde verder niets op. In de 42eminuut werd weer Julian Hop gevonden, die met prachtige pass van Freek Ruitenberg de diepte ingestuurd werd. Helaas werd deze afgefloten wegens vermeend buitenspel.

Het is lang geleden dat Prins Bernhard met een comfortabele 2-0 voorsprong aan de tweede helft begon. Gerrit Vries bleef achter in de kleedkamer. Voor hem kwam Niels Bronkhorst. Jari van den Hoek werd de vaste bewaker van Jorick Priem en Dennis Bronkhorst nam de rol over van Gerrit de Vries om Nick Zandstra af te stoppen. Al snel bleek dat deze tactiek goed uitpakte.

EFC ’58 kon niet echt een vuist maken en durfden achterin nog geen man door te schuiven, omdat de uitblinkende middenvelders van de oranjehemden steeds van Rhee en Hop wisten te vinden. Aan de andere kant had Jari van den Hoek zijn handen vol aan de snelle Jorick Priem. Dit waren heerlijke duels om naar te kijken. Er zijn veel spelers die snel zijn, maar spelers met de bal aan de voet met die snelheid en behendigheid zien we niet vaak.

In de 73e minuut kreeg EFC ’58 een strafschop toegekend. Weer was er de discussie of de overtreding binnen of buiten het strafschopgebied was. Scheidsrechter Damhuis was zeker van zijn zaak en kwam niet terug op zijn eerder genomen besluit. Jeremy Loos maakte geen fout en schoot de bal feilloos tussen de palen. Een opsteker voor de ploeg uit Ermelo dat het geloof in een goede afloop terug leek te gaan winnen. Prins Bernhard bleef alert en geconcentreerd spelen. Vlak voor het einde miste Nick Zandstra nog een enorme kans. Uit een voorzet dacht hij de bal hard het doel in te jagen, maar zag deze hopeloos overgaan.

In de blessuretijd kreeg EFC ’58 nog een hoekschop en doelman van der Zwet kwam ook mee naar voren om degelijkmaker te forceren. Dit leverde verder niets op. Wel kregen de oranjehemden nog een enorme kans de 3-1 op het scorebord te krijgen. Invaller Ron van den Bosch dook de ruimte in en ging op avontuur en had achteraf misschien beter collega invaller Laurens Wajer erbij kunnen betrekken. Echter is dit geen verwijt en mogen we concluderen dat Prins Bernhard de terechte winnaar van dit spektakelstuk is geworden, dat tot stand is gekomen door collectiviteit en bij vlagen goed voetbal.

Komende zaterdag komt Prins Bernhard niet in actie. Op 30 april spelen de Uddelnaren weer een thuiswedstrijd. Ook dan weer tegen een titelkandidaat. Ditmaal tegen Heerde, datafgelopen zaterdag niet in actie kwam. In de uitwedstrijd in Heerde keek Prins Bernhard met de rust al tegen een 4-0 achterstand aan. Uiteindelijk werd de eindstand 5-0. Heerde speelt komende zaterdag de dorpsderby thuis tegen buurman SEH, dat momenteel de koppositie inneemt met 2 punten voorsprong op Heerde en 3 punten op EFC ’58.