Nieuwsoverzicht

Prins Bernhard wint rommelig bekerduel

14 september 2021

571x gelezen

UDDEL – Na het vermakelijke 4-4 gelijkspel van vorige week in en tegen Kesteren speelde Prins Bernhard thuis op Sportpark ‘De Zandsteeg’ tegen SC Valburg. Nooit eerder waren zij tegenstander van onze hoofdmacht. In een bij vlagen rommelige wedstrijd wonnen de Uddelnaren met 2-1.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de Valburgers. In de 9e minuut werd via een hoekschop snoeihard voorlangs gekopt door Valburg aanvoerder Tom Zegveld. Daarna was het Prins Bernhard wat volop in de aanval ging. Jurrian van de Steeg soleerde op volle snelheid door de defensie van de Valburgers die hem net op tijd wisten af te stoppen.

In de 18e minuut komen de Uddelnaren op voorsprong. In een mooie opgezette aanval kreeg Julian Hop de bal op een presenteerblaadje en schoot de bal vervolgens beheerst binnen. Echter twee minuten later leken de Valburgers weer op gelijke hoogte te komen, maar Walter Koetsier wist ternauwernood erger te voorkomen door de bal nog net voor de doellijn weg te werken.

Vlak voor de rust was Prins Bernhard dicht bij een tweede treffer. Uit een hoekschop, genomen door Dick van Rhee werd bijna binnengekopt, maar de uitstekend keepende Wilfred Janssen van Valburg pareerde de bal. Nog een hoekschop volgde en weer was het Dick van Rhee die de voorwaartsen in stelling bracht. Ditmaal was het wederom een prooi voor de doelman.

Het zag er naar uit dat de Uddelnaren met de1-0 voorsprong zouden gaan rusten, maar niets was minder waar. Een warrige situatie ontstond toen de scheidsrechter een aanval af floot van de Valburgers wegens vermeend buitenspel. Hij kwam op zijn beslissing terug en tot ieders verbazing gaf hij een ‘scheidsrechtersbal’ aan de Valburgers die vervolgens de gelijkmaker op het scorebord brachten.

Na de rust bleef Dennis Bronkhorst achter in kleedkamer. Voor hem in de plaats komt Martijn Koetsier. Het eerste kwartier van de tweede helft ging gelijk op, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd het veldspel van de oranjehemden beter. De ploeg uit Valburg werd steeds meer teruggedrongen. Trainer van de Lang paste een aanvallende wissel toe en bracht Laurens Wajer voor Jurrian van de Steeg.

In de 64ste minuut leek Prins Bernhard op voorspong te komen. In een afgeslagen aanval komt de bal opeens voor de voeten van Arjen Koetsier die dacht te gaan scoren, maar weer was het doelman Janssen die redding bracht.

In de 74ste minuut wordt de moegestreden Dick van Rhee naar de kant gehaald. In zijn plaats komt jeugdspeler Youri Bronkhorst die zijn debuut maakte in de hoofdmacht. Twee minuten later bekroonde hij zijn debuut met een prima assist op Bart Schouten die de Uddelnaren op een 2-1 voorsprong zette. Even later was het wederom Youri Bronkhorst die oog in oog komt met doelman Janssen. Hij was niet zelfzuchtig en gunde de bal aan Julian Hop die vervolgens volledig miste.

Dinsdagavond 20:00 uur wordt er geoefend bij Rood-Wit ’58 en zaterdag komt derdeklasser Terschuurse Boys op bezoek die met maar liefst 5-0 wonnen van Kesteren. Alléén bij winst stroomt Prins Bernhard door naar de knock-out fase van het bekertoernooi. De wedstrijd op Sportpark ‘De Zandsteeg’ begint om 14:30 uur en staat onder leiding van Elroy Hoogeweide uit Zeewolde.