Nieuwsoverzicht

Prins Bernhard weet niet opnieuw te stunten

2 mei 2022

682x gelezen

UDDEL – Prins Bernhard speelde zaterdag thuis tegen vv Heerde. De zwart-gele formatie verloor een week eerder op eigen veld van buurman SEH in de strijd om de titel. Prins Bernhard wist niet andermaal te stunten net als tegen EFC ’58. De ploeg uit Heerde was met 0-3 te sterk voor de Uddelnaren.

Vanaf het beginsignaal werd Prins Bernhard teruggedrongen op eigen helft, zonder dat dit echte grote kansen opleverde voor de Heerdenaren. Na een klein kwartier spelen, kwam Prins Bernhard beter in de wedstrijd en ook steeds vaker in balbezit. Met een aantal gevaarlijke aanvallen moesten de Heerdenaren tot tweemaal toe noodgedwongen aan de noodrem trekken, om de voorwaartsen van de Uddelnaren af te stoppen. Julian Hop probeerde nog met een pegel Heerde goalie Vincent Mosterd te verrassen, maar trof helaas geen doel.

Daarna werd Heerde weer gevaarlijker en sterker in balbezit. Vlak voor rust sloeg het noodlot toe voor de oranjehemden. Dennis Bronkhorst maakte een inschattingsfout en bracht een aanvaller van Heerde onreglementair ten val in het strafschopgebied. Scheidsrechter Rigterink bestrafte dit terecht met een strafschop voor de Heerdenaren. Nick Wijenberg nam de verantwoording om zijn ploeg op voorsprong te zetten en faalde niet. Ruststand 0-1.

Na de rust bleef aanvoerder Arjen Koetsier geblesseerd achter in de kleedkamer als ook Anton Davelaar. Voor hen kwamen Ron van de Bosch en Bart Schouten. Prins Bernhard probeerde aanvallend wel wat te forceren, maar de Heerdenaren bleven geduldig en vrij gemakkelijk overeind. Dat geduld werd in de 61ste minuut beloond door een treffer van Daan Nijmeijer en zette zijn ploeg op een comfortabele 0-2 voorsprong.

Prins Bernhard kreeg nog een tegenvaller te verwerken. Julian Hop moest vanwege een vervelende blessure het veld verlaten. Gert Schouten was zijn vervanger. Prins Bernhard bleef het vertrouwen houden in een goede afloop, maar zag het harde werken en bij vlagen goed veldspel niet beloond. In de slotminuut werd het ook nog 0-3 door een fantastische goal van Max de Rooij.

Zaterdag gaat Prins Bernhard op bezoek bij SV Achterveld. Het zal dan naar alle waarschijnlijkheid een aantal spelers moeten missen. De thuiswedstrijd eindige begin maart in 2-2. De wedstrijd op sportpak “Kerstens” begint om 14:30 uur en staat onder leiding van arbiter George Meier uit Tiel.