Prins Bernhard weer met lege handen

3 februari 2020

298x gelezen
2

Prins Bernhard reisde afgelopen zaterdag af naar Deventer waar het op ‘Sportpark Borgele’ op moest nemen tegen FC RDC. Waar de thuiswedstrijd met 3-0 werd gewonnen wisten de Uddelnaren deze wedstrijd niet te winnen. De ploeg uit Deventer won in een rommelige wedstrijd verdiend met 3-2.

De eerste helft was een gelijk opgaande strijd waarbij beide ploegen voor de aanval kozen. Na wat plaagstootjes van de Deventernaren was het Prins Bernhard dat in de 11e minuut middels een prachtig genomen vrije trap van Aart van de Kuilen op een 0-1 voorsprong kwam. Met veel gevoel krulde hij de bal in de bovenhoek.

In de 26e minuut kwam FC RDC weer op gelijke hoogte. Een ongelukkig misverstand tussen rechterverdediger Ron van Bosch en doelman Mark van Asselt leidde ertoe dat Martin Kok de vrije doortocht kreeg richting open doel en liet dit buitenkansje niet onbenut.

Prins Bernhard nam daarna het initiatief en kreeg in 31e minuut een grote kans nadat Gert Schouten met een knappe actie vanaf de achterlijn de bal panklaar legde voor de voeten van Aart van de Kuilen die op 8 meter afstand veel te zwak inschoot. Zijn schot werd een gemakkelijke prooi voor doelman Michel Voortman.

Beide ploegen leken genoegen te nemen met een gelijke stand te gaan rusten, maar toch kreeg de ploeg uit Uddel vlak voor rust nog een kans. Jari van den Hoek gaf een slimme steekpass op uitblinker Dick van Rhee die vervolgens Gert Schouten in stelling bracht om met een 1-2- voorsprong te gaan rusten. Helaas trof zijn inzet geen doel.

In de rust wisselde trainer Ferdinand van de Lang linkermiddenvelder Anton Davelaar voor Arjen Koetsier die door afwezigheid van Freek Ruitenberg het middenveld kwam versterken. Dit moest ertoe leiden om zorgvuldiger met balbezit om te gaan en Dick van Rhee kon hierdoor een linie opschuiven.

Echter al snel in de tweede helft kregen de Uddelnaren een domper te verwerken. De eerste beste aanval van FC RDC leverde in de 47e minuut een hoekschop op die vervolgens totaal verkeerd beoordeeld werd door doelman Mark van Asselt. De attente Martin Kok kon zo vrij gemakkelijk zijn tweede treffer van deze middag scoren en zette zijn ploeg daarmee op een 2-1 voorsprong.

Prins Bernhard kende daarna een moeilijke fase die zo’n tien minuten duurde. Daarna pakten de Uddelnaren de draad weer op. Het was Dick van Rhee die zijn ploeg op sleeptouw nam. In de 60e minuut leek hij de gelijkmaker te gaan scoren, maar de straffe wind die over het veld blies was spelbreker en even later was het de doelpaal die in weg stond.

In de 65e minuut sloeg het noodlot toe voor de Uddelnaren. Een perfect uitgevoerde counter van de Deventer ploeg waar de vleugelverdedigers van Prins Bernhard in geen velden of wegen te bekennen waren. Linkerspits Martin Kok van FC RDC kreeg de vrije doortocht en wist de bal met een prachtige pass bij de geheel vrijgelaten Jorrit Draaier te krijgen die op knappe wijze de 3-1 binnenschoot.

In de 67e minuut probeerde Prins Bernhard nog wat terug te doen toen Bart Schouten knap zijn man omspeelde en de bal voor de goal bracht. Gert Schouten kon net geen voldoende kracht achter de bal zetten en zag zo zijn kopbal over het doel gaan.

In de slotfase werd Bart van Rees ingebracht voor Dennis Bronkhorst en mocht Kevin Jansen zijn rentree maken na lang blessureleed van ruim anderhalf jaar. Hij verving de ongelukkig spelende Niels Bronkorst en kwam er als extra spits bij.

In de 80e minuut komt Prins Bernhard toch weer terug in de wedstrijd. De ongrijpbare Dick van Rhee werd onreglementair ten val gebracht in het strafschopgebied. Scheidsrechter Gerrit Hiemstra wees resoluut naar de stip. Arjen Koetsier schoot de bal prima binnen en bracht zo de spanning terug in de wedstrijd.

Daarna was het tot ver in blessuretijd hotse-knotse-begonia voetbal waarbij FC RDC nog met een geweldige pegel het aluminium raakte en vervolgens in de rebound verzuimde de 4-2 op het scorebord te zetten. Zo bleef de eindstand 3-2. Wederom geen punten voor Prins Bernhard die nu afzakken naar de tiende stek.

Volgende week speelt Prins Bernhard thuis tegen EFC ’58 de nummer drie van de ranglijst die afgelopen zaterdag de punten deelde met concurrent Harfsen. De ploeg van trainer Carl Aventurin had op één punt verschil kunnen komen met koploper Fortissimo die verrassend met 3-2 klop kregen van buurman vv Ede/Victoria.

EFC ’58 (Ermelose Football Club) is opgericht op 3 maart 1958. Op deze datum heeft het zich afgescheiden van DVS ’33. Een hele geschiedenis is hieraan voorafgegaan en had in die tijd eigenlijk alleen maar verliezers. Sinds 1978 spelen zij hun wedstrijden op het fraaie sportpark “De Zanderij”. De club beschikt over 22 teams verdeeld over senioren, junioren en pupillen.

De aftrap is om 14:30 uur op Sportpark ‘De Zandsteeg’ en staat onder leiding van scheidsrechter Frans Rigterink uit Wilsum. Wij hopen op uw aanwezigheid. Tot dan!