Nieuwsoverzicht

Prins Bernhard weer met lege handen

9 maart 2020

337x gelezen

UDDEL – Prins Bernhard wacht nog steeds op de eerste overwinning van dit jaar. Afgelopen zaterdag kreeg het Almen, de nummer zes van de ranglijst op bezoek. In een enerverende wedstrijd lukte het de Uddelnaren helaas niet deze wedstrijd winnend af te sluiten. De Almenaren keerden met een 2-3 overwinning huiswaarts.

Direct na de aftrap probeerde Almen de Uddelse formatie onder druk te zetten wat hen ook deels lukte. Echte kansen leverde dat verder niet op. Wel moest Mark van Asselt een keer in actie komen om een van richting veranderd schot te keren. Zo werden de eerste vijf minuten overleefd en werd de stormram van de Almenaren een halt toe geroepen.

Daarna was het spel vrijwel in evenwicht. Prins Bernhard probeerde vanuit de organisatie te voetballen, waar het echter wel alert moest blijven op de snel uitgevoerde counters van de bezoekers, waarmee het eerder dit seizoen in Almen ook mee te maken kreeg. De Almenaren hadden toen voor de rust ruim op voorsprong moeten staan.

In de 10e minuut komt Prins Bernhard verassend op voorsprong. Vanaf de eigen helft werd een aanval opgezet waarbij Arjen Koetsier met de bal aan de voet de vrije ruimte opzocht en met een perfecte pass Niels Bronkhorst de diepte in stuurde. Niels troefde zijn directe tegenstander op snelheid af en schoot vervolgens de bal met een harde schuiver in de verre hoek.

In de 19e minuut scoorde de ploeg uit Almen in buitenspelpositie, maar scheidsrechter Harun Güven wees resoluut naar de middenstop en keurde de treffer in eerste instantie goed. Op advies van zijn assistent kwam hij terug op zijn eerder genomen beslissing en liet het spel dan ook zeer terecht met een doeltrap hervatten voor de Uddelnaren.

Om de voorsprong te koesteren probeerde Prins Bernhard daarna wat met meer druk naar voren te spelen en op jacht te gaan naar de tweede treffer. Op het middelveld werden steeds meer duels gewonnen en konden daardoor Niels Bronkhorst en Bart Schouten vaker worden aangespeeld.

In de 25e minuut kreeg Prins Bernhard een domper te verwerken toen Ron van den Bosch na ongelukkig duel een vervelende knieblessure opliep en niet meer verder kon spelen. Zijn vervanger Kevin Jansen, die nog met zijn warming up bezig was, werd even later ingebracht. Na wat omzettingen werd het even onwennig voor de oranjehemden.

Almen maakte hiervan dankbaar gebruik en creëerden veel kansen. Helaas kon Mark van Asselt, die met een paar fantastische reddingen de nul wist te houden, niet meer voorkomen dat Almen in 38e minuut met wat geluk op gelijke hoogte wist te komen. Almen kreeg een vrije trap te nemen.
Doelman Mark van Asselt was nog bezig zijn muur neer te zetten toen Almen de bal al genomen had. De bal kwam in korte hoek waar Mark nog wel zijn hand tegenaan kon zetten, maar niet meer kon voorkomen dat Daan Boonman de gelijkmaker kon aantekenen.

Nog voor de rust probeerde Prins Bernhard weer op voorsprong te komen. Uit een voorzet van Freek Ruitenberg wist Gert Schouten niet te scoren. Zijn bal ging naast de verkeerde kan van de paal. Even later ging Bart schouten richting doel. In plaats van de bal tussen de palen te werken gaf hij een snoeiharde voorzet waar spits Gert Schouten onmogelijk zijn voorhoofd tegenaan kon zetten.

Na de rust nam Prins Bernhard direct het initiatief en dat leverde gelijk een hoekschop op. Echter tot een kans kwam het niet. Sterker nog, de goal viel aan de ander kant via een razendsnelle counter van de Almenaren, waarbij de Uddelnaren verdedigend niet bij de les waren. Het was Tom Kruisselbrink die zijn ploeg op dat moment geheel tegen de verhouding in op een 1-2 voorsprong zette.

Toch kwam Prins Bernhard weer sterk terug in de wedstrijd en bleef het vertrouwen houden om weer op gelijke hoogte te komen. Dat gebeurde dan ook in de 54e minuut toen de sterk spelende Bart Schouten werd aangespeeld en vervolgens zijn zoveelste goede aanvallende actie bekroonde met de gelijkmaker.

Daarna golfde het spel op en neer waar Almen wel steeds meer grip op de wedstrijd kreeg. Zij wisten vaak ballen op het middenveld te onderscheppen en kwamen met gevaarlijke uitbraken steeds vaker voor het doel van Mark van Asselt en misten veel kansen. Tot de 69e minuut toen Leendert Jansen knap afrondde en zijn ploeg een 2-3 voorsprong zette.

Prins Bernhard was niet meer bij machte zichzelf nog een keer terug te knokken in de wedstrijd. Het incasseerde vanwege verbaal geweld nog twee gele kaarten met gevolgen en zag Freek Ruitenberg het veld verlaten vanwege een dubbelgeklapte enkel. Hiermee eindigde de wedstrijd in een teleurstellende 2-3 nederlaag.

Volgende week start de laatste periode. Prins Bernhard gaat dan op bezoek bij Harskamp die afgelopen zaterdag met 5-0 verloren van Veluwse Boys. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen was een geflatteerde 5-0 overwinning. De laatste 3 goals vielen namelijk pas na 80 minuten speeltijd.

Komende week zal blijken of Freek Ruitenberg en Ron van den Bosch zaterdag kunnen spelen. Ook Dick van Rhee, die herstellende is van een polsbreuk, is ook nog onzeker. Zeker is wel dat Arjen Koetsier er niet bij zal zijn vanwege een schorsing.

De wedstrijd in Harskamp op Sportpark ’t Meuleveld begint om 14:30 uur onder leiding vanscheidsrechter Richard Vinke uit Lelystad.