Nieuwsoverzicht

Prins Bernhard viert eerste competitiezege na matig optreden

4 oktober 2021

578x gelezen

UDDEL – Zonder echt goed te voetballen heeft Prins Bernhard de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tot een goed einde gebracht. Tegenstander vv Barneveld, die vorige week met grote cijfers verloor van De Veluwse Boys, werd met 5-1 verslagen.

Prins Bernhard kwam al in de 8ste minuut van de wedstrijd op voorsprong, geholpen door doelman Jason Wijnen, die een schot van Dick van Rhee op aangeven van Gert Schouten door de vingers liet glippen.
Daarna volgde er een periode welke van beide kanten ver beneden niveau was. Prins Bernhard wist geen enkele kans te creëren en leed veel balverlies. Zoals ook in 30ste minuut toen de ploeg van oefenmeester Gerwin Dekker daar dankbaar gebruik van maakte en op gelijke hoogte komt door Nossair Elkaddouri, die de bal knap binnenschoot.

De Uddelnaren leken wakker geschud en probeerden nog voor de theepauze weer op voorsprong te komen wat ook lukte. Op slag van rust zet Julian Hop zijn ploeg op een 2-1 voorsprong. Hij komt in balbezit, waar een perfecte loopactie aan vooraf ging, omspeelde de doelman en ronde koelbloedig af. Een lekkere opsteker voor de oranjehemden.

Na de pauze komt Prins Bernhard ongewijzigd het veld op en waren doordrongen van het feit dat het een tandje bij moest zetten om de drie punten op Sportpark ‘De Zandsteeg’ te houden. In de 49ste minuut gaven de mannen van trainer van de Lang daar gehoor aan. Dennis Bronkhorst legde de bal met een prachtige pass achter de verdediging van de Barnevelders neer waar Freek Ruitenberg ineens opdook en met een prachtige lob doelman Jason Wijnen kansloos liet.

Met een marge van twee goals en met nog 40 minuten op de klok komt de ploeg niet meer in gevaar. In de 67ste minuut scoort Dick van Rhee zijn tweede treffer van de middag. Hetzelfde doet ook Julian Hop in 74ste minuut. Invaller Laurens Wajer kreeg nog een kans voor zijn ploeg om de 6-1 op het scorebord te zetten, maar komt net tekort.

Komende zaterdag wacht een tegenstander van een ander kaliber. Prins Bernhard gaat dan op bezoek bij de voormalig zondag tweedeklasser vv Heerde, die zaterdag hun eerste competitiewedstrijd speelden en maar net wisten te winnen bij de Veluwse Boys, die voor de rust verassend op een 2-0 voorsprong stonden. Na rust stelden de Heerdenaren orde op zaken en wonnen maar net met 2-3.

De wedstrijd op Sportpark ‘Molenbeek’ begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Robin Evenboer uit Zwolle.

Foto’s: Matthijs van Leest