Nieuwsoverzicht

Prins Bernhard verliest van effectief EFC ’58

10 februari 2020

374x gelezen

UDDEL – Prins Bernhard speelde afgelopen zaterdag tegen EFC ’58, de nummer drie van de ranglijst die een week daarvoor dure punten lieten liggen in de strijd om de titel van de 4e klasse C. De ploeg uit Ermelo was er dus op gebrand niet verder achterop te raken, wetende dat Fortissimo en SDS ’55 een op papier gemakkelijk wedstrijd hadden. In een dapper optreden van de Uddelnaren lukte het helaas niet om voor een verrassing te zorgen. De wedstrijd ging met 0-3 verloren.

Trainer van de Lang moest behoorlijk improviseren in zijn opstelling. Nadat bekend was dat Freek Ruitenberg niet van de partij zou zijn bleek later dat ook Dick Rhee, die vorige week de uitblinker was in de uitwedstrijd bij FC RDC, er niet bij is. In die wedstrijd kwam hij ongelukkig ten val met als gevolg een polsbreuk wat hem een aantal weken aan de kant zal houden. Daar kwam ook nog bij dat Bart Schouten de hele week ziek was geweest en op de bank begon.

Met Bart van Rees weer terug in de basis en Dennis Bronkhorst als gelegenheidsaanvaller begonnen de oranjehemden vol goede moed aan deze wedstrijd. Dit leverde al na drie minuten een dot van een kans op voor Gert Schouten die een voorzet op maat van Jari van den Hoek helaas niet wist af te ronden.

Toch was het EFC ’58 dat in de 9e minuut wat gelukkig op een 0-1 voorsprong kwam. Na een misverstand in de verdediging van Prins Bernhard kwam de bal uit het niets in de voeten van een achtergebleven aanvaller die de bal nog net voor de achterlijn wist terug te leggen op Mohamed Momen en zo gemakkelijk de 0-1 kon binnenschieten.

Daarna kenden de Uddelnaren een moeilijke fase. Hoewel het verdedigend fier overeind bleef was het slordig in balbezit en werd er daardoor veel balverlies geleden. Bijna profiteerde de zeer snelle en behendige aanvaller Jorick Priem namens EFC ’58 hiervan. Na een balonderschepping wist hij het zestienmetergebied binnen te dringen en probeerde doelman Mark van Asselt in de korte hoek te verschalken, maar die wist deze bal zelfverzekerd te bemachtigen met een prima redding.

Prins Bernhard herstelde zich enigszins en probeerde het spel weer op te pakken, zoals men aan deze wedstrijd begonnen was. Het durfde weer op de helft van de tegenstander te voetballen. Met een paar vlot lopende combinaties kwam het vertrouwen terug. In de 31e minuut leek de vrijgespeelde Anton Davelaar de ban te breken voor de oranjehemden. Helaas nam hij een verkeerde beslissing door de bal eerst aan te nemen in plaats van direct af te drukken. Zo bleef het na drie kwartier 0-1.

Direct na de rust probeerde Prins Bernhard op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Dit leverde een aantal gevaarlijke momenten op voor het doel van EFC ’58, waaronder een aantal hoekschoppen. Uit één van die hoekschoppen werd bijna gescoord toen Anton Davelaar op aanbieden van Ron van den Bosch koos voor een korte corner, vervolgens kon Ron aanleggen om een doelpoging te wagen, maar zag zijn schot net over het vijandelijke doel verdwijnen.

Prins Bernhard bleef het proberen. Echte uitgespeelde kansen werden er niet gecreëerd en bleef de gelijkmaker helaas uit en viel de goal in de 52e minuut aan de andere kant. Na een razendsnelle uitval van EFC ’58 werd Nathan Brandwagt in stelling gebracht. Hij wist hier wel raad mee en schoot zo zijn ploeg op een 0-2 voorsprong. Een domper voor de Uddels ploeg.

Toch gaven de oranjehemden de moed niet op en zochten wederom de aanval. Een vlot lopende combinatie van Niels Bronkhorst en Dennis Bronkhorst strandde in de defensie van de Ermelose ploeg en leverde weer een hoekschop op. Deze hoekschop leverde geen gevaar op. Sterker nog, deze bal werd onderschept door EFC ’58 die er vervolgens razendsnel uitkwamen. Met een perfect uitgevoerde counter lieten ze de defensie van Prins Bernhard kansloos en scoorde Jochem Dekker de 0-3.

Dapper bleef Prins Bernhard strijden tot het eindsignaal. Anton Davelaar verliet het veld voor Bart Schouten die als extra aanvaller werd ingezet. Uit een hoekschop van diezelfde Bart Schouten wist Dennis Bronkhorst in 71e minuut bijna te scoren, maar doelman Morios Kourtidis reageerde attent. Even later mocht Aart van de Kuilen nog een vrije trap nemen en probeerde het kunststukje van vorige week te herhalen door de bal in de kruising te prikken. Echter was het wederom Kourtidis die de bal met de vingertoppen over de lat kon tikken.

Ook EFC ’58 miste in de slotfase nog een grote kans. Nathan Brandwagt vergat zichzelf te belonen met een tweede treffer uit een aanval die hij zelf had opgezet. Hij miste voor open doel. Zo eindigde deze wedstrijd in een eindstand van 0-3. Wederom geen punten voor van de Lang en zijn mannen die toch dapper speelden ondanks het gemis van twee sleutelspelers.

Volgende week gaat Prins Bernhard op bezoek bij vv Ede/Victoria die vorige week wisten te stunten tegen koploper en aardsrivaal Fortissimo. Echter afgelopen zaterdag verloor het bij VV Barneveld met 4-1. Prins Bernhard zal er alles aan doen om een succes te behalen in Ede, vooral met de gedachten in het achterhoofd hoe het 3-3 gelijkspel na een vroege 3-0 voorspong eerder dit seizoen tot stand kwam. Om 15:00 zal er worden afgetrapt op “Sportpark Hoekelumse Eng” onder leiding van scheidsrechter Cahit Celen uit Harderwijk.