Nieuwsoverzicht

Prins Bernhard verliest met ruime cijfers

1 november 2021

666x gelezen

ERMELO – Prins Bernhard ging zaterdag hard onderuit in Ermelo tegen EFC ’58. De Uddelnaren keken bij rust al tegen een 5-0 achterstand aan. Na de rust scoorde de ploeg van trainer Carl Aventurin nog drie keer en gaan zich mengen in de strijd om de titel.

Prins Bernhard begon de wedstrijd zonder middenvelders Arjen Koetsier (geschorst) en Ron van den Bosch (ziek). Remco Schouten uit het tweede elftal maakte zijn opwachting in de basiself en ook Julian Hop was weer terug van een blessure.

Prins Bernhard werd vanaf het beginsignaal teruggedrongen op eigen speelhelft. Het eerste kwartier bleef het toch knap overeind en kwam zelf ook meer aan voetballen toe. Toch werden de druiven zuur toen scheidsrechter Harun Güven in de 21ste minuut een discutabele strafschop toekende aan EFC ’58. Jeremy Loos benutte deze buitenkans en zette zijn ploeg zo op een 1-0 voorsprong.

Even later een soortgelijke situatie aan de andere kant. Julian Hop werd binnen het strafschopgebied van het vijandelijke doel gevloerd. Tot ieders verbazing liet de leidsman dit onbestraft. De counter die daarop volgde was gelijk de genadeklap voor de oranjehemden. De sterk spelende Nick Zandstra bracht zijn ploeg in de 25ste minuut op een 2-0 voorsprong, na vermeend buitenspel. De scheidsrechter nam nog wel de moeite om naar de uitleg van zijn assistent te gaan luisteren, maar kwam niet op zijn beslissing terug.

Prins Bernhard speelde vanaf dat moment al een verloren wedstrijd en moest met lede ogen toezien dat Yorick Priem binnen vijf minuten twee treffers op zijn naam schreef en Hicham Zekhnini nog voor theepauze de 5-0 op het scorebord bracht.

Na rust worden Niels Bronkhorst en Gert Schouten ingebracht voor Anton Davelaar en Remco Schouten. Prins Bernhard probeerde nog wel op jacht te gaan naar de eretreffer, maar ook dat lukte niet. EFC ’58 scoorde namens Nick Zandstra nog tweemaal en Jeremy Loos bracht de 8-0 eindstand op het scorebord.

Volgende week speelt Prins Bernhard thuis tegen VEVO die de derby bij WZC Wapenveld met 4-3 verloren hebben. De Veessenaren keken voor rust al tegen een 4-0 achterstand aan, maar kwamen in tweede helft toch nog sterk terug. De wedstrijd op ‘Sportpark De Zandsteeg’ staat onder leiding van Henri Nooteboom uit Voorthuizen. Aanvang 14:30 uur.

Foto’s: Matthijs van Leest