Nieuwsoverzicht

Prins Bernhard verliest derby

11 mei 2022

584x gelezen

UDDEL Dinsdagavond speelde Prins Bernhard op sportpark “De Zandsteeg” de derby tegen De Veluwse Boys. Na de zeperd in Achterveld herstelde de ploeg zich enigszins, maar moest het toezien dat de Garderenen met de drie punten op zak huiswaarts keerden en verloren dit duel met 0-1.

Beide ploegen begonnen aftastend. Het eerste kansje was voor Prins Bernhard in de 7e minuut toen Bart Schouten plotseling oog in oog kwam te staan met sluitpost Ruben Krol, maar die wist zijn doel schoon te houden. Daarna was het De Veluwse Boys, dat steeds vaker in balbezit kwam en Prins Bernhard terugdrong op eigen helft. Dit leverde ook kansen op. Wilgert Kok en Thom van Doesburg waren dicht bij de openingstreffer. Toch bleven de Uddelnaren vrij gemakkelijk overeind met onder andere een aantal fraaie reddingen van doelman Evert van Ginkel, die Sytse Bronkhorst prima verving.

Vlak voor rust kreeg Prins Bernhard nog een kans via Dick van Rhee om de score te openen. Weer was het Ruben Krol die redding bracht. De Veluwse Boys was voor rust nog een aantal keren gevaarlijk met een paar hoekschoppen, maar dieleverden verder niets op. Kort samengevat was het eerste bedrijf niet echt een spektakelstuk te noemen. Ruststand 0-0.

Na de theepauze gingen beiden ploegen op zoek naar de openingstreffer. In de 56ste minuut lukte het De Veluwse Boys de score te openen. Een prima voorzet van Sven Schouten bereikte het voorhoofd van Thom van Doesburg, die vervolgens de bal panklaar legde voor de voeten van Wilgert Kok. Hij schoot de bal beheerst binnen.

Kort daarna werd een aanval afgestopt van De Veluwse Boys. Aanvoerder Arjen Koetsier greep in met een perfectuitgevoerde sliding. Scheidrechter Cahit Celin oordeelde echter anders en gaf De Veluwse Boys tot ieders verbazing een vrije bal en ook een gele kaart aan Koetsier, die na zijn frustrerende reactie gelijk het tweede geel er achteraan kreeg en het veld moest verlaten.

Dit was een bittere tegenvaller voor de Uddelnaren, die even daarvoor twee verse wissels hadden ingebracht. Met nog een half uur te gaan, één man minder en nog een verse kracht erbij ging Prins Bernhard op jacht naar de gelijkmaker. De Veluwse Boys werd teruggedrongen op eigen helft en kwam steeds vaker onder druk te staan. Kansen kwamen er voor Bart Schouten (2x), Gert Schouten en Niels Bronkhorst, maar er werd helaas niet gescoord.

De Veluwse Boys wist een aantal gevaarlijke aanvallen af te stoppen met een aantal lichte overtredingen. Het leek erop dat de warrig leidende scheidrechter iets goed wilde maken voor de oranjehemden en deelde in een tijdsbestek van tien minuten maar liefst 4 gele kaarten uit aan de Garderenen. Jammer voor de wedstrijd, die het laatste half uur wel een heuse derbysfeer kende. Prins Bernhard nam alle risico om de gelijkmaker te forceren. De Veluwse Boys had daardoor ook zomaar 0-2 kunnen aantekenen.

Zaterdag gaat Prins Bernhard op bezoek bij SDS ’55 in Wekerom. Deze wonnen dinsdagvond in eigen huis met 8-0 van Vierhouten ’82. De Wedstrijd op Sportpark “De Beekbegint om 15:00 uur en staat onder leiding van arbiter RenéGrit uit Nunspeet.