Nieuwsoverzicht

Prins Bernhard vergeet zichzelf te belonen

17 februari 2020

622x gelezen

UDDEL – Prins Bernhard stond zaterdag na afloop van de wedstrijd tegen vv Ede/Victoria wederom met lege handen. Op een winderig sportpark Hoekelumse Eng was de thuisploeg de meest gelukkige en wisten maar net te winnen van de Uddelnaren met 4-3.

De Edenaren mochten aftrappen en wilden vervolgens de eerste aanval opzetten. Aart van de Kuilen onderschepte de bal en gaf de bal diep op de vertrekkende Niels Bronkhorst. Hij stormde op volle snelheid langs de defensie van de Edenaren legde bal panklaar voor de voeten van Gert Schouten die al na 23 seconden spelen zijn ploeg op voorsprong zette.

Helaas hebben de mannen van Ferdinand van de Lang niet lang van deze voorsprong kunnen genieten want in de 7e minuut komt de thuisploeg weer op gelijke hoogte namens Iliass el Aarrass, die een verdedigingsfout van de Uddelnaren afstrafte. Doelman Sytse Bronkhorst, die de geblesseerde Mark van Asselt verving, zat er nog wel met de vingertoppen aan, maar wist helaas de gelijkmaker niet te voorkomen.

Daarna kende de wedstrijd een rommelige fase. Van beide kanten werd veelvuldig balverlies geleden. De sterke wind die schuin over het veld blies bemoeilijkte dit ook nog eens. Vooral hoge ballen vielen verkeerd en waren moeilijk te controleren. Hier had Gert Schouten ook mee te maken toen hij plotseling één op één kwam te staan met de keeper en zo op weg leek te gaan naar 1-2. Helaas kwam hij net een stap te kort om doelman Noah Suitela te passeren.

In de 26e minuut werd een tegenaanval van vv Ede/Victoria afgeslagen ten koste van een hoekschop die door Iliass el Aarrass genomen werd. De mee opgekomen en vrijgelaten Geoffrey van de Kamp kon moeiteloos binnenkoppen en zette zijn ploeg daarmee op een 2-1 voorsprong.

Even later ging Freek Ruitenberg in de fout met een verkeerde terugspeelbal op Martijn Koetsier die zo in moeilijkheden werd gebracht en zijn tegenspeler Mohamed Saoud onreglementair ten val bracht net iets buiten het strafschopgebied. De daaropvolgende vrije trap was een kunststukje van wederom Geoffrey van de Kamp die de bal in de korte hoek mikte en doelman Sytse Bronkhorst daarmee volkomen verraste en zo zijn ploeg op een comfortabele 3-1 voorsprong zette.

Vlak voor de theepauze werd Gert Schouten een scoringskans ontnomen. Hij ging richting de doelman, maar werd binnen het zestienmetergebied uit balans gebracht door de laatste verdediger van vv Ede/Victoria. Scheidsrechter Cahit Celen liet dit onbestraft en blies vervolgens voor het rustsignaal.

Prins Bernhard ging de tweede helft flitsend van start. Na de aftrap komt Arjen Koetsier in balbezit die op zijn beurt met prachtige pass Niels Bronkhorst de diepte in stuurde die ineens de trekker overhaalde en de bal in verre hoek achter doelman Suitela zag verdwijnen en zo het verschil weer verkleinde in 2-3.

Hieruit werd moed geput door de Uddelse ploeg. Vol zelfvertrouwen ging het op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er ook. Door vroeg druk te zetten wist het steeds vaker de bal te veroveren op de helft van de tegenstander. Dit veroorzaakte onrust in de defensie van de Edenaren. Na een
misverstand tussen Rianto Diephuis en Wouter Engelen kon Niels Bronkhorst de bal onderscheppen en direct breed spelen op de vrijstaande Aart van Kuilen. Met een bekeken schot bracht hij de verdiende gelijkmaker op het scorebord.

Met nog een half uur voor de boeg ging Prins Bernhard weer in de fout met een terugspeelbal van Freek Ruitenberg, maar deze kon ternauwernood verdedigd worden met een goede afloop. Even later dacht Prins Bernhard op voorsprong te komen door een goal van dezelfde Freek Ruitenberg, maar helaas constateerde de scheidsrechter een overtreding vooraf.

De Edenaren kwamen daarna weer wat beter in wedstrijd en creëerden daarbij ook kansen. Mede dankzij een sterk optreden van keeper Sytse Bronkhorst bleven de Uddelnaren uitzicht houden op de overwinning en kregen daarna ook weer kansen.

Zo was het in de 70e minuut toen Freek Ruitenberg zich uitstekend vrijspeelde over de linkerflank en een perfecte voorzet afleverde op het voorhoofd van Gert Schouten die net niet over voldoende kracht beschikte deze bal strak in het net te knikken. Helaas ging zijn kopbal maar net over.

In de 78e minuut waren het de invallers Bart Schouten en Jurrian van de Steeg die voor de verrassing van de middag leken te gaan zorgen. Samen zetten ze een vlot lopende combinatie op, maar wisten niet tot een afronding te komen.
Een minuut later lukte dat bij de thuisploeg wel die ook alles of niets gingen spelen. Aanvoerder Geoffrey van de Kamp schoof een linie door en bemoeide zich vrijwel met iedere aanval. Zo ook met deze waarbij hij zelf ten val werd gebracht door de Uddelse defensie. De scheidrechter paste de voordeelregel toe en Martin Rozeboom wist hiervan te profiteren en zette de 4-3 op het scorebord.

Dit was een mokerslag voor de mannen van trainer Ferdinand van de Lang die in de slotfase toch bijna scoorden toen een vrij trap van Jari van den Hoek gedragen door de wind bijna in het doel verdween. Doelman Suitela was alert en tikt de bal over de deklat. De Edenaren kwamen verder niet meer in de problemen zijn zo de gelukkigste geworden van deze middag.

De komende twee zaterdagen is er geen competitieprogramma. Wel staan er twee oefenwedstrijden op de rol. Aanstaande zaterdag gaat Prins Bernhard op bezoek bij VEVO in Veessen en een week later naar Wilsum. Beiden spelen ook in de 4e klasse. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 7 maart, daarover later meer.