Nieuwsoverzicht

Prins Bernhard te sterk voor Vierhouten ‘82

23 mei 2022

772x gelezen

UDDEL – Onder prima weersomstandigheden speelde Prins Bernhard zaterdag in eigen huis tegen Vierhouten ’82. Na de mooie overwinning van vorige week in Wekerom tegen SDS ’55, werd ook de ploeg uit Vierhouten verslagen. Eerder dit seizoen ging de uitwedstrijd nog met 2-1 verloren. Ditmaal lieten de mannen van Bronkhorst en Mountney weinig heel van de bezoekers en wonnen overtuigend met 5-1.

De wedstrijd begon rommelig van beide kanten. Halverwege de eerste helft begon Prins Bernhard de wedstrijd naar zich toete trekken en werden er ook kansjes gecreëerd. Vlak voor rust kwam Prins Bernhard op een verdiende 1-0 voorsprong. Een vrije trap van Bart Schouten werd door doelman Joey Visch tot hoekschop verwerkt. Uit deze hoekschop kopte aanvoerder Arjen Koetsier fraai de 1-0 binnen.

Na de theepauze gingen de oranjehemden direct op jacht naar de tweede treffer. Gert Schouten, die eerst nog een kopbal ver naast zag gaan, zette zijn ploeg in de 52ste minuut op fraaie wijze op een 2-0 voorsprong. Even daarvoor kwam Vierhouten ’82 met tien man te staan, nadat Janick Leusinkmet rood het veld moest verlaten. Hij zou een beledigende opmerking gemaakt hebben richting de scheidsrechter. Toch wist de ploeg van trainer Herjan Schuring weer terug te komen in de wedstrijd. Bram van Rumpt scoorde in 59ste minuut deaansluitingstreffer.

Daarna stelde Prins Bernhard snel orde op zaken en kwam hetin de 66ste minuut op een 3-1 voorsprong. Weer was het Gert Schouten die scoorde. Ditmaal kopte hij de bal uit een voorzetvan Niels Bronkhorst binnen in de verre bovenhoek. Daarna kwamen er veel meer kansen. In de 78ste minuut was het weer raak. Arjen Koetsier kopte zijn tweede van de middag binnen. In de 86ste minuut werd het ook nog 5-1. Deze kwam tot stand in een onderonsje tussen de invallers Jelmer Bronkhorst, Dick van Rhee en Laurens Wajer. Laatstgenoemde nam de treffer voor zijn rekening.

Komende zaterdag gaat Prins Bernhard op bezoek bij SEH. De ploeg uit Heerde won zaterdag met 1-6 overtuigend van Harskamp en strijden samen met EFC ’58 en buurman vv Heerde om de titel, die op de slotdag van de competitie beslist zal worden. Prins Bernhard zal er alles aan doen om de derde overwinning op rij te gaan behalen. De wedstrijd op sportpark “De Eeuwlanden” start om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter Gerard Reins uit Wijthmen.