Prins Bernhard strijdend ten onder bij koploper

25 november 2019

295x gelezen
1

UDDEL – Prins Bernhard moest het afgelopen zaterdag opnemen tegen koploper Fortissimo in Ede. De wedstrijd op sportpark Hoekelumse Eng begon bijna een kwartier later vanwege technische problemen met de KNVB-app. De 7-2 eindstand op het scorebord doet vermoeden dat het voor de koploper een gemakkelijke middag was. Maar niets is minder waar.

De eerste 10 minuten verliepen onwennig voor de Uddelnaren, die moeite hadden met het sterke offensieve spel van de Edenaren. Dit leidde tot een paar doelrijpe kansen voor Fortissimo, maar goalie Mark van Asselt wist zijn doel schoon te houden.

Pas daarna kwam Prins Bernhard voor het eerst op de helft van de tegenstander en probeerde de bal in de ploeg te houden, maar na knullig balverlies op het middenveld en een dekkingsfout in de verdediging kreeg aanvaller Valentine Arvin Kwidama de vrije doortocht en zette zijn ploeg op een verdiende 1-0 voorsprong.

Toch wist de ploeg van Ferdinand van de Lang uit z’n schulp te kruipen en probeerde steeds vaker de aanval te zoeken. In de 19de minuut was het de mee opgekomen back Niels Bronkhorst die vanaf de rechterkant onverwacht verwoestend uithaalde. Via paal en lat caramboleerde de bal terug in het veld bij Anton Davelaar, die een teenlengte te kort kwam om de gelijkmaker aan te tekenen.

Prins Bernhard bleef druk zetten en uit een mooie opgezette aanval bracht Ron van den Bosch de bal voor de goal waarbij Anton Davelaar nog wel de bal over de doellijn schoot, maar tevergeefs. De scheidrechter nam direct het vlagsignaal over van zijn assistent en keurde de goal af wegens vermeend buitenspel.

In de 25ste minuut maakte aanvoerder Ruud Schuurman van Fortissimo een overtreding op Freek Ruitenberg. Scheidsrechter Cahit Celin bestrafte dit met een vrije trap voor Prins Bernhard en een gele kaart voor Schuurman. Aart van de Kuilen schoot de bal rakelings naast het doel van doelman Koen Warnaar.

Prins Bernhard kreeg steeds meer zelfvertrouwen en creëerde meer kansen. Anton Davelaar zag een schot vanuit de tweede lijn net naast gaan. Daarna werd een mooi vlot lopende aanval, die over veel schijven verliep, net voor de doellijn weggehaald en tot hoekschop verwerkt. Deze hoekschop werd in eerste instantie nog wel goed verdedigd. Prins Bernhard veroverde daarop gelijk weer de bal in de persoon van Ron van den Bosch die vervolgens oog in oog kwam te staan voor doelman Warnaar. Ron probeerde de bal in verre hoek te prikken, maar zag zijn poging helaas net voorlangs gaan.

Vlak voor het rustsignaal drong Prins Bernhard nog een keer aan om de gelijkmaker te forceren. Ten hoogte van de middenlijn werd een aanval onreglementair afgestopt. Weer was het Ruud Schuurman die aan de noodrem trok en die mocht van geluk spreken dat hij niet zijn tweede gele kaart ontving. De daaropvolgende vrij trap werd door Fortissimo tot hoekschop verwerkt. Na deze hoekschop belande de bal in een scrimmage, al dan niet opzettelijk, tegen de hand van Fortissimo verdediger Cas Lenoir. Scheidsrechter Celin wees resoluut naar de stip. Arjen Koetsier liet dit buitenkansje niet onbenut en bracht de welverdiende gelijkmaker op het scorebord. Ruststand 1-1.

Trainer Paul Bremer van Fortissimo zal zijn ploeg in de rust ongetwijfeld verweten hebben dat zij de kansen niet hebben afgemaakt in de beginfase van de wedstrijd. Direct na het beginsignaal van tweede helft gaven zijn spelers gehoor aan het verwijt. Het was wederom Valentine Arvin Kwidama die in de 46ste minuut met een fantastisch doelpunt Fortissimo op een 2-1 voorsprong zette. Dit kwam hard aan bij de Uddelnaren.

Prins Bernhard was niet bij machte het vertoonde spel op de mat leggen als in de laatste 20 minuten voor de rust. De Edenaren wilden snel op jacht naar 3-1 wat niet direct lukte. Prins Bernhard herpakte zich enigszins. In de 53ste minuut probeerde Freek Ruitenberg met een afstandsschot de 2-2 aan te tekenen. Doelman Warnaar wist deze poging ternauwernood te keren. Pas in de 65ste minuut leek Fortissimo de wedstrijd definitief op slot te gooien. Dani Tanalepy tikte de 3-1 binnen.

Prins Bernhard gaf zich nog niet gewonnen en nam meer risico. Aart van Kuilen probeerde het tevergeefs nog een keer vanuit de tweede lijn met een afstandsschot. Op dat moment warmden Dennis Bronkhorst en Robert Bleijenberg zich op voor een invalbeurt. Niels Bronkhorst en Bart Schouten, die zich helemaal leeg geknokt hadden, stonden op het punt te worden vervangen. Nog voordat de dubbele wissel plaatsvond scoorde Talib Azarkan namens Fortissimo de 4-1.

De verse krachten zorgden ervoor dat Prins Bernhard nog een keer scoorde. Dennis Bronkhorst veroverde de bal van een Fortissimo verdediger en bereikte met zijn pass Robert Bleijenberg die de 4-2 scoorde. Dit was zo’n beetje het laatste wapenfeit van de Uddelnaren.

In de 77ste minuut werd een aanvaller van Fortissimo in het strafschopgebied in de rug besprongen door Ron van den Bosch. Scheidsrechter Celen kon niets anders doen dan een strafschop toe te kennen aan de thuisploeg. Topscoorder van de 4e klasse C Anas el Hassnaoui wist deze te verzilveren. 5-2.

In de slotminuten scoorde Anas el Hassnaoui ook nog de 6-2 en invaller Roy Bijsterveld in de extra tijd nog de 7-2 wat uiteindelijk ook de einstand is geworden.

Volgende week speelt Prins Bernhard thuis tegen EZC ’84 uit Epe welke op 9 mei 1984 ontstond toen de zaterdagafdeling van SV Epe uit de vereniging is gestapt. Direct werden de koppen bij elkaar gestoken om een nieuwe vereniging te starten: Eper Zaterdag Club oftewel EZC ’84

De clubkleuren geel-blauw waren geboren. EZC ’84 startte met bijna 70 leden: vier senioren- één jeugd- en twee pupillenelftallen. Omkleden voor de training moest bij de familie Olthuis, als veldverlichting werd een bouwlamp gebruikt en een tent als dug out ingezet. In de eerste jaren deelde EZC ’84 het complex met atletiekvereniging Ciaflo. Toen Ciaflo begin jaren 90 vertrok groeide de vereniging en was zelfs enkele jaren de hoogst voetballende club van de gemeente Epe.

De Epenaren zagen in de vorige wedstrijd VV Barnveld in de slotfase nog langszij komen en staan nu met 5 punten op de voorlaatste plaats. Met 5 punten meer staat Prins Bernhard op plaats 8. Na de twee flinke nederlagen snakken de oranjehemden naar een overwinning. De wedstrijd op Sportpark De Zandsteeg begint om 14:30 uur onder leiding van scheidsrechter Richard Vinke uit Lelystad.

Bron: SV Prins Bernhard