Prins Bernhard start met overwinning

21 september 2020

287x gelezen
1

UDDEL – Prins Bernhard boekte zaterdag een overwinning op Harskamp. De Uddelnaren leken al vroeg op voorsprong te komen via Julian Hop, maar zijn pegel kwam tegen de onderkant van de lat weer terug in het veld. Een kwartier later miste Gert Schouten een enorme kans. De Harskampers bleven fier overeind en groeiden in de wedstrijd. Ruststand 0-0.

Na de thee hetzelfde spelbeeld. Prins Bernhard was veel in balbezit, maar wist niet echt kansen te creëren. Na 58 minuten komt Harskamp door een strafschop van Tom Hol zelfs op een 0-1 voorsprong. Scheidsrechter Celin stuurde aanvoerder Martijn Koetsier van het veld nadat hij in zijn ogen een scoringskans van zijn directe tegenstander ontnomen had.

Het laatste half uur dus tien tegen elf. Harskamp profiteerde en werd sterker. Trainer van de Lang bracht verse krachten binnen de lijnen. Prins Bernhard pakte de draad weer op en waren veelal op de speelhelft van de Harskampers te vinden.

Een kwartier voor tijd kreeg Prins Bernhard een strafschop toegekend nadat Ron van den Bosch in het strafschopgebied ten val werd gebracht. Freek Ruitenberg dacht deze te gaan verzilveren, maar schoot te zwak in en doelman Detmar Hardeman keerde zijn inzet.

De laatste 10 minuten trokken de oranjehemden toch aan het langste eind. Invaller Anton Davelaar boog met 2 doelpunten de 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong. In blessuretijd scoorde Freek Ruitenberg de 3-1.

Volgende week gaan de Uddelnaren op bezoek bij Wodanseck. De ploeg uit Wolfheze verloor nipt met 2-1 bij SDS ’55 in Wekerom. De wedstrijd op Sportkamp Duitsekamp begint om 14:30 uur onder leiding van scheidsrechter Cor Peitsman uit Doetinchem.

Opstelling: Sytse Bronkhorst, Herbert de Weerd, Martijn Koetsier, Dennis Bronkhorst, Jari van den Hoek, Freek Ruitenberg, Ron van den Bosch, Bart Schouten (Anton Davelaar), Sven Schouten (Jurrian van de Steeg), Julian Hop (Niels Bronkhorst), Gert Schouten.