Nieuwsoverzicht

Prins Bernhard snakt naar een overwinning

25 oktober 2021

832x gelezen

WAPENVELD – Prins Bernhard is er afgelopen zaterdag helaas niet in geslaagd om de altijd lastige uitwedstrijd bij WZC Wapenveld te winnen. De Uddelse formatie moest topscoorder Julian Hop missen vanwege een blessure en begonnen met onder andere Bart Schouten en Dick van Rhee op bank. Op het prachtig gerenoveerde ‘Sportpark Monnikenbos’ kwam de thuisploeg met de schrik vrij en wisten zij de punten ternauwernood veilig te stellen.

Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd. Het eerste wapenfeit was een doelpoging van de Uddelnaren, maar de bal ging ver naast het doel van Wolter Bos. WZC Wapenveld krijgt daarna steeds meer grip op de wedstrijd en kwam in de 13e minuut op voorsprong door Bram Roskam die alle geluk van de wereld had, omdat doelman Sytse Bronkhorst zijn schot verkeerd inschatte.

Daarna waren het de Wapenvelders die op jacht gingen naar hun tweede treffer. Prins Bernhard leed vooral op het middenveld veel balverlies en konden de voorwaartsen moeilijk bereiken met als gevolg dat de defensie hun handen vol hadden aan hun voorhoede.

Na een half uur spelen kwam er wat meer rust in het spel. De ploeg van Ferdinand van de Lang was steeds vaker te vinden op de helft van de tegenstander. In de 41ste minuut kreeg de ploeg uit Uddel een kans om op gelijke hoogte te komen. Ron van de Bosch miste helaas een enorme kans. In de slotminuut van de eerste helft komt WZC Wapenveld op een 2-0 voorsprong door een schuiver van Arjan Doppenberg.

Na de rust blijven Aart van de Kuilen en Laurens Wajer achter in de kleedkamer. Voor hen kwamen Bart Schouten en Dick Rhee. Vooral Bart Schouten maakte een sterke invalbeurt. Prins Bernhard begon er weer in te geloven en kregen wat kleine kansen. De Wapenvelders kregen ook kansen, maar organisatorisch zag het er bij de Uddelnaren veel beter uit dan in de eerste helft.

WZC Wapenveld mocht van geluk spreken dat het na 60 minuten spelen nog met tien spelers binnen de lijnen stond toen Anton Davelaar de vrije doortocht leek te hebben richting het vijandelijk doel, maar werd met handen en voeten de pas afgesneden en omvergetrokken. Scheidrechter Ruiter was mild voor de Wapenvelders en kende slechts een vrij schop toe aan de Uddelnaren.

In de 67ste minuut werd Dick van Rhee onreglementair onderuitgehaald in het zestienmetergebied. De leidsman uit Wezep kon niets anders doen dan de Uddelnaren een strafschop toe te kennen. Captain Arjen Koetsier leek dit kunstje te gaan klaren, maar niets bleek minder waar. Met een katachtige reflex ranselde doelman Wolter Bos de bal uit de benedenhoek.

Drie minuten later kreeg Arjen Koetsier zijn tweede gele kaart en mocht gaan douchen. Met nog twintig minuten op de klok komen Gert Schouten en Niels Bronkhorst in het veld voor Walter Koetsier en Anton Davelaar. Zelfs met tien man keerde het geloof in een goede afloop terug in wedstrijd.

Vechtend voor elke meter en met veel balbezit was het gek genoeg niet te zien dat de Uddelnaren in ondertal speelden. In de 81ste minuut komt dan eindelijk de goal van Prins Bernhard. Invaller Niels Bronkhorst schoot de bal koelbloedig binnen de palen. Dit smaakte naar meer en met nog tien minuten te gaan werd het heel erg spannend. Prins Bernhard probeerde de gelijkmaker te forceren. Achterin lag het bij de Uddelnaren geheel open waar de Wapenvelders niet van wisten te profiteren en moesten zelfs alle zeilen bijzetten de oranjehemden niet langszij te laten komen. De euforie was dan ook groot bij de Wapenvelders toen scheidsrechter Niek Ruiter voor het eindsignaal floot. De teleurstelling was groot bij de Uddelnaren die dapper gestreden hebben.

Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma. De ploeg uit Uddel gaat dan op bezoek bij EFC ’58 in Ermelo. EFC ’58 won zaterdag bij Vierhouten ’82 met 1-4. De wedstrijd op ‘Sportpark De Zanderij’ begint om 14.30 en staat onder leiding van scheidsrechter Harun Güven.

Foto’s: Matthijs van Leest