Nieuwsoverzicht

Prins Bernhard sluit eerste competitiehelft af met verlies

27 januari 2020

324x gelezen

UDDEL – Afgelopen zaterdag is Prins Bernhard er niet in geslaagd om te stunten tegen titelkandidaat SDS ’55 uit Wekerom. Na een 0-1 ruststand kwam Prins Bernhard nog wel verdiend op gelijke hoogte, maar uiteindelijk trokken de Wekerommers aan het langste eind. Eindstand 1-4.

Vanaf het beginsignaal probeerde SDS ’55 het spel te dicteren wat hen ook lukte. Na 3 minuten leverde dat al een grote kans op. Linkerspits Lennart Ploeg bracht de bal met een prachte voorzet bij zijn mede aanvallers, maar gelukkig kon doelman Mark van Asselt een snelle achterstand voorkomen.

Prins Bernhard werd daarna brutaler en liet aanvallend ook meer zien. SDS ’55 bleef wel de betere ploeg en wachtte geduldig af om op het juiste moment toe te slaan. Met name de kartrekkers Lennart Ploeg en Jos van Roekel bemoeiden zich vrijwel met iedere aanval.

In de 26ste minuut komt SDS ’55 op een 0-1 voorsprong door Lennart Ploeg na een inschattingsfout in de defensie van de oranjehemden. Helaas was dat net op het moment dat Prins Bernhard beter in haar spel kwam.
Toch bleven de Uddelnaren erin geloven om nog voor de rust op gelijke hoogte te komen. Vanuit de opbouw van achteruit werden Dick van Rhee en Freek Ruitenberg veelvuldig aangespeeld die vervolgens een paar gevaarlijke aanvallen konden opzetten en wat ook kansen opleverde. Zo was het Niels Bronkhorst die één op één kwam te staan met SDS ’55 doelman Michael Mulder die hem onreglementair ten val bracht, maar de scheidsrechter wuifde dit weg.

Na de theepauze verscheen Prins Bernhard met dezelfde elf spelers binnen de lijnen en bleef op jacht gaan naar de gelijkmaker. Dick van Rhee werd in de 51ste minuut aangespeeld op de linkerflank. Dick omspeelde hierbij een aantal verdedigers van SDS ’55 en wist net voor de achterlijn met de bal aan de voet het zestienmetergebied in te dringen waarbij hij ten val werd gebracht. In de val wist hij toch nog op fraaie wijze Gert Schouten te bedienen die de verdiende gelijkmaker aantekende.

Vier minuten later leken de oranjehemden voor een verassing te gaan zorgen en waren ze dichtbij een tweede treffer, maar helaas zag Freek Ruitenberg zijn kans verloren gaan. SDS ’55 bleef geduldig afwachten tijdens deze sterke fase van de Uddelnaren. Daarna sloop de onrust in de ploeg van Ferdinand van de Lang.

Dit geduld werd dan ook beloond in 57ste minuut toen door knullig balverlies SDS ’55 kon counteren en Lennart Ploeg in stelling kon brengen om zijn tweede doelpunt van de middag te scoren en zo de Wekerommers op een 1-2 voorsprong zette.

Tien minuten later werd in soortgelijke aanval wederom gescoord voor de Wekerommers die daarvoor al verzuimden de voorsprong uit te bouwen. Ditmaal was het uitblinker Jos van Roekel die de 1-3 aantekende en zo de drie punten veilig stelde.

Toch gaf Prins Bernhard zich nog niet gewonnen en bleef strijden om nog wat te gaan forceren. Dit lukte ook bijna toen Niels Bronkhorst over de rechterkant kon doorbreken en vervolgens verwoestend uithaalde. Helaas zag hij zijn schot via de doellat over gaan.

In blessuretijd mocht SDS ’55 nog een vrij trap nemen. Deze werd door Jos van Roekel binnengeschoten en zo eindige de wedstrijd in 1-4. Uiteindelijk een verdiende overwinning voor de ploeg uit Wekerom, maar eigenlijk past de uitslag niet helemaal bij deze wedstrijd.

Hiermee zit de eerste helft van de competitie erop en begint volgende week de tweede helft. Prins Bernhard gaat dan op bezoek in Deventer bij FC RDC. De thuiswedstrijd aan het begin van het seizoen werd door de Uddelnaren met 3-1 gewonnen. De wedstrijd op Sportcomplex Borgele begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Gert Hiemstra uit Lemelerveld.