Nieuwsoverzicht

Prins Bernhard pas laat in de wedstrijd met ruime cijfers langs Harskamp

28 oktober 2019

473x gelezen

Prins Bernhard heeft zaterdag met 5-0 gewonnen van Harskamp. Het eerste kwartier van de wedstrijd was rommelig van beide kanten waar Prins Bernhard van geluk mocht spreken dat het niet op een 0-1 achterstand kwam te staan. Freek Ruitenberg blokte een schot van Harskamp aanvaller Gerhard van den Top. De bal stuitte vervolgens via de onderkant van de lat weer in het veld.

De ploeg van trainer Ferdinand van de Lang leed aanvallend vaak onnodig balverlies waardoor de Harskampers in de omschakeling gevaarlijk bleven. Na een half uur spelen kregen de oranjehemden meer grip op de wedstrijd. Er kwam meer rust in het spel. In de 37ste minuut zette Anton Davelaar de Uddelnaren op een 1-0 voorsprong met een subliem afstandsschot in de verre hoek. Dit was ook de ruststand.

Na de thee koos Prins Bernhard direct voor de aanval om de voorsprong te verdubbelen. Dit lukte in de 54ste minuut toen Freek Ruitenberg met de bal aan voet in het strafschopgebied onreglementair tegen de vlakte werd gewerkt door Jordy Alers. Scheidsrechter Frans Rigterink kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Arjen Koetsier schoot de bal vanaf de elfmeterstip overtuigend binnen de palen en liet Harskamp doelman Detmar Hardeman kansloos. 2-0.

Harskamp gaf zich niet gewonnen en bracht Niels Pater als extra aanvaller. Laatste man Lars van Wikselaar werd doorgeschoven. Hierdoor kreeg Prins Bernhard meer ruimte en ontstonden er meer kansen die helaas niet werden benut. Ook Lars van Wikselaar en Gerhard van den Top kregen kansen namens Harskamp, maar ook zij wisten niet te scoren.

Pas tien minuten voor het einde van de wedstrijd kon Prins Bernhard de overwinning veiligstellen. Dick van Rhee bediende de ingevallen Michel Bronkhorst met een prachtige dieptepass die vervolgens met een strakke uithaal de bal in de verre hoek via de binnenkant van de paal binnen zag gaan. Vier minuten later kon Dick van Rhee een afgeslagen bal oppikken, omspeelde de keeper en tikte de 4-0 binnen. Het slotakkoord kwam van Anton Davelaar die de mooiste goal van de middag op zijn naam schreef. Op volle snelheid met de bal aan de voet schoot hij voortreffelijk in. Eindstand 5-0.

Volgende week gaat Prins Bernhard op bezoek bij Gorssel die een knappe overwinning boekten bij VV Barneveld. De wedstrijd in Gorssel begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Alex Kraaijenhof uit Harderwijk.