Nieuwsoverzicht

Prins Bernhard laat vroege royale voorsprong glippen

14 oktober 2019

242x gelezen

UDDEL – Prins Bernhard heeft zaterdag een punt overgehouden in het thuisduel tegen vv Ede/Victoria. De Uddelnaren starten voortvarend en kozen direct de aanval. Na 5 minuten kwam de ploeg van Ferdinand van de Lang al vroeg op een 1-0 voorsprong door spits Gert Schouten. Twee minuten later was het dezelfde Gert Schouten die de 2-0 scoorde. Een droomstart waar de Edenaren totaal geen antwoord op hadden. Zij kwamen nauwelijks van hun eigen speelhelft af. Prins Bernhard bleef aandringen en kreeg meer kansen. In de 18de minuut verschalkte Freek Ruitenberg doelman Robbie Pesch met een voltreffer in de bovenhoek. Zo kwam de vroege royale 3-0 voorsprong tot stand.

De ploeg uit Ede ging zich vanaf dat moment terug knokken in de wedstrijd. Veel fysiek geweld kwam hieraan te pas. Aanvaller Rameau Heerebout mocht van geluk spreken dat hij nog binnen de lijnen mocht blijven staan, nadat hij Martijn Koetsier op gewelddadige manier tegen de vlakte werkte en vervolgens bewust boven op zijn enkel ging staan. Enkele spelers van Prins Bernhard kwamen verbaal in opstand tegen de scheidsrechter. Onbegrijpelijk dat de leidsman dit onbestraft liet.

In de 38ste minuut werd Martin Rozeboom in buitenspelpositie aangespeeld en schoot de bal in het doel. Waar de verdediging van Prins Bernhard wachtte op het fluitsignaal van de scheidrechter om de vrije bal te gaan mogen nemen kende hij tot ieders verbazing het doelpunt toe aan de Edeneren. Het vlagsignaal van zijn assistent wuifde hij weg. Vanaf dat moment raakten de oranjehemden de controle op wedstrijd gedeeltelijk kwijt. Ruststand 3-1.

Na de thee kon Prins Bernhard niet meer het vertoonde spel van het eerste half uur op de mat leggen. Dick van Rhee had weinig geluk met zijn doelpogingen. Na een uur moest de aangeslagen Martijn Koetsier het speelveld verlaten. Voor hem kwam Dennis Bronkhorst in het veld.

In de 65ste minuut bracht Rameau Heerebout met enig geluk de spanning terug in de wedstrijd. De tot nu toe sterk keepende Mark van Asselt beoordeelde deze doelpoging helaas verkeerd. De ploeg uit Ede verkleinde de marge naar 3-2 en hoopten op meer. Prins Bernhard leek zich enigszins te herstellen. Bart Schouten werd op links aangespeeld en draaide met prachtige schijnbeweging weg van zijn directe tegenstander Armani van de Fliert en speelde zich prachtig vrij om een voorzet af te leveren. Helaas werd deze niet benut.

Even later leek Michel Bronkhorst, die in veld was gekomen voor Bart Schouten, de 4-2 te gaan scoren, maar hij faalde helaas in de afwerking. Ron van den Bosch soleerde daarna op rechts door de defensie heen van de Edenaren. Met een strak schot in de korte hoek probeerde hij doelman Robbie Pesch te verschalken maar deze redde bekwaam.

In de slotfase scoorde aanvoerder Geoffrey van de Kamp de gelijkmaker voor vv Ede/Victoria dat op dat moment met tien man stond. Mohammed Saoud mocht even daarvoor de kleedkamer gaan opzoeken nadat hij zijn tweede gele kaart had ontvangen van de zeer warrig leidende scheidsrechter. Waar vorige week een punt werd gewonnen zijn er nu helaas twee verloren gegaan.

Volgende week mogen de oranjehemden zich opmaken voor de eerste derby in de 4e klasse C. Opponent is dan Vierhouten ’82 die dit weekend verassend verloren bij EZC ’84 in Epe. De aftrap is om 15:00 uur in Vierhouten en staat onder leiding van scheidsrechter Jan Wildeboer uit Vinkenbuurt.

Tekst: SV Prins Bernhard