Prins Bernhard JO 13 kampioen

16 mei 2017

715x gelezen
16

UDDEL    –    Afgelopen maandag 15 mei werd er in Garderen de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld voor de jeugd onder 13. Het was een beslissende wedstrijd want ze moesten winnen voor de kampioens titel. Het was een drukte van belang op het Garderense groen. Veel ouders, grootouders, familie, leiders en leden van PB waren de bult over gekomen om de jongens aan te moedigen.

Onder leiding van Kevin v.d. Ridder, Ewout v.d. Hoek en Rutger Bronkhorst betraden de jongens en meisje, lichtelijk gespannen het veld. Na het fluitsignaal kon de strijd beginnen. Binnen enkele minuten stond PB, helaas door een eigen doelpunt, al met 1-0 achter. De tegenpartij was aan de sterkere hand dus moesten ze er aardig voor vechten en dat leidde op een gegeven moment tot een 1-1 stand. De strijd ging flink door en er lagen een paar mooie kansen, maar die werden helaas niet beloond met een doelpunt. De rust gingen ze dan ook, na nog een doelpunt van de Veluwse Boys, in met een 2-1 achterstand.  Na de rust en vast wat peptalk van de leiders gingen ze er weer tegen aan, en bracht ze op een 2-2. De spanning bleef er goed in en dit was ook langs de kant goed te merken. Leiders en ouders stonden met een verhoogde hartslag mee te leven met de spelers in het veld. Hoe ze ook vochten het kwam toch weer op een 3-2 achterstand uit en werd het voor velen toch al een beetje penibel. Maar, “it ain’t over till its over”, ze gingen er voor en wisten tegen het einde van de wedstrijd een gelijkmaker van 3-3 te scoren. En tot grote vreugde van iedereen, werd er in de allerlaatste minuten nog het winnende doelpunt gemaakt, en werden deze jongens en meisje met een 3-4 eindstand kampioen! Het eindsignaal klonk en daar was de ontlading!

De leiders en spelers kregen een bos bloemen en een roos vanuit de Vereniging. Voor alle spelers was er een attentie, en als verrassing stond er een legertruck, versiert met oranje ballonnen, te wachten om het team in stijl terug te brengen naar Uddel, om daar vervolgens een ere rondje door het dorp te maken, en te eindigen op het voetbalveld waar ze met zijn allen nog heerlijk een patatje hebben gegeten.

tekst en foto’s: Angelique Bronkhorst