Nieuwsoverzicht

Prins Bernhard in eigen huis onderuit tegen VEVO

14 februari 2022

825x gelezen

UddelZaterdag speelde Prins Bernhard een thuiswedstrijd tegen VEVO uit Veessen. Na het knappe gelijkspel van vorige week bij De Veluwse Boys werd er met het volste vertrouwen naar deze wedstrijd toegewerkt. Jammer genoeg ontbraken er een aantal spelers en moesten er daardoor wat omzettingen worden gedaan. Helaas kon de Uddelse ploeg geen vuist maken en ging het met 0-3 ten onder.

Prins Bernhard was vanaf het beginsignaal niet bij de les en kwam al vroeg in de wedstijd op achterstand door een benutte strafschop van Jasper Dijkslag. Daarna had de ploeg erg veel moeite de bal in ploeg te houden en waren zij erg druk met elkaar onderling te bekritiseren. Bij VEVO lukte dat bij vlagen wel en waren dan ook de bovenliggende partij.

Na de 0-1 ruststand kwam Prins Bernhard wel wat vaker aan de bal, maar dat leverde geen grote kansen op. VEVO maakte in de 55e minuut aan alle illusies een eind en bracht namens William Alberts de 0-2 op het scorebord. Prins Bernhard probeerde nog wel de jacht in te zetten op de aansluitingstreffer, echter lukte dit niet.

In de 79ste  minuut maakte Rien de Velde namens VEVO de mooiste goal van de middag. Een zondagsschot van zo’n 40 meter belande in de verre bovenhoek achter goalie Sytse Bronkhorst. Even later leek invaller Walter Koetsier de eretreffer op zijn naam te schrijven. Zijn verdwaalde voorzet kwam via de paal weer terug het speelveld in. Zo ging deze pot met 0-3 verloren.

Zaterdag mogen de oranjehemden wederom thuis aan de bak. Tegenstander dan is SEH, die meestrijden om de titel. Zij zouden deze speelronde de dorpsderby spelen tegen plaatsgenoot vv Heerde. Vanwege coronaperikelen bij vv Heerde werd deze afgelast. De wedstijd op “Sportpark De Zandsteeg” begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Sven Stuijfbergen uit Zwolle.