Nieuwsoverzicht

Prins Bernhard doet zichzelf tekort

18 oktober 2021

802x gelezen

UDDEL – Zaterdagmiddag speelde Prins Bernhard op ‘Sportpark De Zandsteeg’ thuis tegen SDS ’55 uit Wekerom. Een wedstrijd waar beide ploegen best aan elkaar gewaagd waren, was het toch de ploeg uit Wekerom dat met de volle buit huiswaarts keerde.

Gelijk vanaf het beginsignaal nam SDS ’55 het initiatief en dat leidde ook tot kansen, maar Sytse Bronkhorst, die in uitstekende vorm verkeert, hield zijn doel schoon. De defensie van de Uddelnaren hadden op dat moment hun handen vol aan de aanvalsdrang van de ploeg van oefenmeester Martin Speelziek.

Na zo’n kleine tien minuten spelen kwam Prins Bernhard beter in de wedstrijd en kwamen ook steeds vaker in buurt van de Wekeromse doelman Micheal Mulder. Toch was het SDS ’55 dat in de 22ste minuut op voorsprong kwam. De sterk spelende Lennart Ploeg, die zich voor de zoveelste keer over de linkerflank vrijspeelde, bereikte met een uitstekende voorzet het voorhoofd van Evert Bouw die de bal snoeihard in de touwen kopte.

Prins Bernhard kwam daarna sterker terug in wedstrijd. Dit leidde ook tot kansen. Zo was het Julian Hop die kon profiteren van een misverstand in verdediging van SDS ’55. Helaas ging zijn inzet tergend langzaam langs de verkeerde kant van de paal. Even later was het Laurens Wajer die zich sterk vrijspeelde en de combinatie zocht met Julian Hop, die besloot zelf af te vuren op het doel, maar achteraf toch de beter had kunnen terugleggen op Laurens Wajer, die in een betere positie stond om de gelijkmaker te scoren.

Prins Bernhard begon ongewijzigd aan de tweede helft en nam gelijk weer het initiatief. De Wekerommers hadden op dat moment een mindere periode. In de 56ste minuut scoorden de oranjehemden de verdiende gelijkmaker. Julian Hop schoot verrassend raak vanuit de tweede lijn. De ploeg van Ferdinand van de Lang heroverde hiermee het geloof in een goede afloop van deze wedstrijd.

Toch nam SDS ’55 de regie weer over in het restant van dezewedstrijd. Lennart Ploeg die overigens veel minder zichtbaar was dan in de eerste helft bracht zijn ploeg op een 1-2 voorsprong op aangeven van Rick Roelofsen.

Daarna raakte het ongeloof weg bij de Uddelnaren en moest het ook met lede ogen aanzien dat Dennis Bronhorst geblesseerd het veld verliet. Voor hem komt Anton Davelaar als extra aanvaller en later komen ook nog Aart van de Kuilen en Niels Bronkhorst binnen de lijnen. Ook zij konden het tij niet keren.

Tien minuten voor het einde stelde SDS ’55 de drie punten veilig. Invaller Matthijs van de Kamp schoot zijn ploeg in veilige haven. Een enorme tegenvaller voor de Uddelnaren die zeker wel recht hadden op een punt, maar het had danzorgvuldiger met de kansen om moeten gaan. Eindstand 1-3

Volgend week wacht de lastige uitwedstrijd tegen WZC Wapenveld. Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar in debeker. De Wapenvelders wonnen toen in Uddel met 0-4. De wedstrijd op ‘Sportpark Monnikenbos’ begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidrechter Niek Ruiter uit Wezep.

Foto’s: Matthijs van Leest