Nieuwsoverzicht

Prins Bernhard doet zichzelf tekort

7 maart 2022

693x gelezen

UDDEL – Voor het eerst in het bestaan troffen Prins Bernhard en SV Achterveld elkaar afgelopen zaterdag op ‘Sportpark De Zandsteeg’. SV Achterveld boekte onlangs nog een knappe overwinning op titelkandidaat Heerde. In de 12e speelronde van de 4e klasse C vergat de Uddelse ploeg zichzelf te belonen met drie punten, maar bleven in de slotfase met 10 man toch knap overeind en hielden alsnog een punt over.

Prins Bernhard, dat nog steeds te kampen heeft met een aantal blessures, begon met veel zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Al in de 11e minuut resulteerde dit in een 1-0 voorsprong voor de oranjehemden. Linkervleugelverdediger Jari van den Hoek stuurde Anton Davelaar met een uitstekende pass de diepte in, die op zijn beurt de kortste weg richting vijandelijk doel koos. Hij schoot de bal strak in de verre hoek en liet de ervaren doelman Brian Bakkenes kansloos.

In de 34e minuut komt Prins Bernhard op een 2-0 voorsprong. Dick van Rhee, die vanaf eigen speelhelft op volle snelheid door de defensie van SV Achterveld soleerde, schoot de bal prachtig binnen.

Daarna probeerden de Uddelnaren door te drukken en kregen nog meer zelfvertrouwen. Kansen kwamen er volop. De defensie van de Achtervelders hadden hun handen vol aan de sterk spelende Dick van Rhee en Julian Hop. Laatstgenoemde had misschien wel de mooiste actie van de middag in huis. Met een knappe balaanname en schijnbeweging legde hij de verdediging van de Achtervelders in de luren en kwam oog in oog te staan met Brian Bakkenes. De paal was helaas een sta-in-de-weg.

Trainer Jacco Meurs van SV Achterveld greep daarna in en bracht drie invallers waaronder routiniers Rens Brand en Jelle Neumann om zo zijn ploeg aan de gang te krijgen. Waar Prins Bernhard al op een 4-0 voorsprong had moeten staan was het Joey van den Brink, die op slag van rust de aansluitingstreffer wist te scoren.

Na de theepauze bleef Prins Bernhard de tegenstander onder druk zetten en kwamen er wederom kansen om de voorsprong te vergroten. Ron van den Bosch, Dick van Rhee en Julian Hop kregen volop mogelijkheden. In de 70e minuut moet Prins Bernhard met 10 man verder nadat Julian Hop binnen vijf minuten zijn tweede gele kaart ontving van de warrig leidende scheidsrechter, die even later een overtreding op de doorgebroken Dick van Rhee slechts bestrafte met een directe vrije bal net buiten het strafschopgebied.

Geheel tegen de verhouding in wist goaltjesdief Sven van Rossum in de slotfase een punt af te snoepen van de Uddelnaren door de gelijkmaker te scoren. De teleurstelling was dan ook erg groot bij de oranjehemden. Toch verdient de ploeg een groot compliment omdat het iedere week een teamprestatie levert. Helaas vergat het zichzelf te belonen.

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen EZC ’84 op het programma. Zij verloren zaterdag in eigen huis nipt van koploper SEH. De wedstrijd op Sportpark ‘De Kweekweg’ begint om 14:30 uur en staat onder leiding van arbiter Alex van Zijl uit Zwolle.