Nieuwsoverzicht

Prins Bernhard creëert te weinig kansen

14 maart 2022

783x gelezen

EPE Prins Bernhard reisde zaterdag af naar Epewaar op Sportpark “De Kweekweg” de wedstrijd tegen EZC ’84 op het programma stond. De wedstrijd begon bijna drie kwartier later, daar de scheidsrechter niet kwam opdagen. Voormalig bondsofficial Henk Hanekamp, die als toeschouwer aanwezig was, werd bereid gevonden, na goed overleg met de beide clubs en daarna met de weekenddienst van de KNVB, de wedstrijd te leiden. De Epenaren, die de schaarse kansen in deze wedstrijd beter benutten, wonnen met 2-1.

Prins Bernhard nam vanaf het beginsignaal het initiatief. EZC ’84 liet de Uddelnaren het spel maken. Dit zag er veelbelovend uit, maar voorin werd onnodig veel balverlies geleden. Na ruim een half uur wisten de Epenaren hiervan te profiteren. Bij een snelle uitval over de rechterflank werd de bal voor de goal gebracht en was Damian de Wilde trefzeker en tekende de 1-0 aan. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld. Het lukte de Uddelnaren nog steeds niet om kansen te creëren. In de 65ste minuut werd een misverstand op het middenveld genadeloos afgestraft door Patrick Krijgsman, die doelman Sytse Bronkhorst het nakijken gaf.

Daarna deed interim-trainer Peter Bronkhorst wat omzettingen in zijn team door een extra man naar voren te schuiven. De Epenaren werden teruggedrukt op eigen helft en beleefden een angstig laat kwartiertje, nadat Dick van Rhee de aansluitingstreffer op het scorebord had gebracht.

Het zelfvertrouwen groeide bij de Uddels ploeg. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd scoorde Dennis Bronkhorst de verdiende gelijkmaker. Waar de uitstekend leidende scheidsrechter Hanekamp al naar de middenstip wees, bleef zijn assistent van EZC ’84 met zijn vlag zwaaien. Hij kwam terug op zijn beslissing en keurde de goal alsnog af. Jammer dat de wedstrijd zo ten einde liep. Gezien de wedstrijd hadden deUddelnaren zeker een punt verdiend.

Voor Prins Bernhard zit nu de 1e speelhelft van de competitie erop en mag het de volgende wedstrijd thuis opnemen tegen Harskamp, dat afgelopen zaterdag in de dorpenderby thuis tegen SDS ’55 hard onderuitging en met 1-4 verloor van de ploeg uit Wekerom. De wedstrijd op Sportpark “De Zandsteeg” zal om 14:30 uur aanvangen en staat onder leiding van scheidsrechter Erwin ten Hove uit Elburg