Nieuwsoverzicht

Prins Bernard pakt op de valreep punt in Almen

9 oktober 2019

277x gelezen

UDDEL – Afgelopen zaterdag speelde Prins Bernhard in en tegen Almen. Beide clubs hadden elk een wedstrijd gewonnen en eentje verloren. Almen begon gelijk vanaf de aftrap druk naar voren te zetten. Dit resulteerde in een aantal kansen. Op het middenveld gingen veel duels verloren met als gevolg dat de beide vleugelverdedigers de handen vol hadden aan de aanvallers van Almen. Na een half uur leek Prins Bernhard wakker geschud en kwam het steeds vaker aan voetballen toe. Almen raakte hierdoor echter niet van de wijs bleven hun eigen spel spelen. Na een scrimmage in het doelgebied redde Mark van Asselt voortreffelijk. Echter in de rebound kwam de bal terecht in de voeten van verdediger Steven Huzen die onberispelijk uithaalde en de 1-0 voorsprong voor de Almenaren op het scorebord aantekende. Inmiddels had de niet fitte Remco Schouten het veld verlaten voor Freek Ruitenberg. Prins Bernhard probeerde zich enigszins te herpakken en kwam zowaar tot een paar mooie aanvallen voor de rust. Eerst was het Michel Bronkhorst die op rechts de diepte in werd gestuurd. Hij legde de bal panklaar voor Laurens Wajer om gelijkmaker te scoren. Even later was het dezelfde Michel Bronkhorst die alleen voor doelman Jasper Brokken kwam te staan. Ook hij faalde in de afwerking.
Na de rust kwam Dick van Rhee in het veld voor de in de kleedkameer achtergebleven geblesseerde Michel Bronkhorst. Gelijk na rust kreeg Almen wederom een kans de voorsprong te verdubbelen. De tweede helft was Prins Bernhard voetballend de bovenliggende partij en nam meer risico om de gelijkmaker te forceren. Almen maakte daar slim gebruik van door op de counter te loeren. Het centrale verdedigingsduo Arjen en Martijn Koetsier hadden daar hun handen vol aan. Prins Bernhard gooide steeds meer passie en vuur in de strijd. Dick van Rhee soleerde door de verdediging van Almen en speelde zich mooi vrij en probeerde met een steekpass de aanvallers te bereiken. Helaas werd deze bal onderschept door de verdedigers van Almen waar hij achteraf misschien beter zelf de trekker had kunnen overhalen. Bart Schouten kwam de laatste 20 minuten in het veld voor de moegestreden Laurens Wajer. Uit een mooie aanval opgezet door Freek Ruitenberg werd Dick van Rhee net iets buiten het zestienmeter gebied gevloerd wat een vrije schop opleverde. Bart Schouten eiste deze op en leek de bal in bovenhoek te krullen. Helaas schampt deze de bovenkant van de lat. In de 88ste minuut kwam Ron van de Bosch op rechterflank in balbezit en speelde met een technisch hoogstandje zijn tegenstander uit en trok de bal vanaf de achterlijn voor het doel. De bal kwam precies op het voorhoofd van Gert Schouten die de bal zwevend het doel in joeg. Een grote opluchting voor de Uddelnaren die op de valreep toch nog een punt uit het vuur sleepten. De Almenaren daarentegen konden het alleen zichzelf maar verwijten dat het voor hen geen drie punten opgeleverd heeft.

Komende zaterdag speelt Prins Bernhard thuis tegen vv Ede/Victoria. Voetbalvereniging Ede/Victoria is ontstaan uit een fusie tussen voetbalvereniging Ede en sportclub Victoria’83. De leden van vv Ede stemden op 18 februari 2002 al voor een fusie, de leden van sc Victoria’83 volgden op 5 maart van dat jaar zodat op 1 juli 2002 vv Ede/Victoria ontstaat. Het eerste elftal van vv Ede speelde op dat moment in de zesde klasse op zondag, sc Victoria’83 was actief in de vierde klasse op zaterdag.
De Edenaren behaalden zaterdag hun eerste punt. Thuis tegen Gorssel werd het 2-2. We hopen u allen te mogen begroeten op Sportpark “De Zandsteeg” waar om 14:30 uur afgetrapt gaat worden onder leiding van scheidsrechter Peter Pot uit Zwolle.