Menu
Nieuwsoverzicht

Prijsplafond energie 2023

28 december 2022

748x gelezen

UDDEL – Per 1 januari 2023 gaat het prijsplafond gelden voor de energierekening. De maximale tarieven die gaan gelden tot een maximaal verbruik zijn dan:

Maximaal verbruik              Maximale prijs

Gas                                       1.200 m3                                € 1,45 per kuub (m3)

Elektriciteit                          2.900 kWh                             € 0,40 per kWh

Let wel op. Er zitten 2 addertjes onder het gras.

  1. Het prijsplafond geld alleen tot het maximale verbruik, wat u erboven verbruikt dient u te betalen tegen het tarief uit uw energiecontract- en dat zou een stuk hoger kunnen zijn.
  2. Het prijsplafond gaat in stukjes gedeeld worden. De datum van de jaarlijkse eindafrekening van uw energiecontract geeft hierbij de grens (“knip”) aan. De overheid heeft een gemiddeld dagelijks verbruik vastgesteld. In principe mag u compenseren als u een dag minder verbruikt. Dit is echter alleen mogelijk tot de “knip” van de eindafrekening. Het kan dus zo zijn dat u jaarverbruik onder de bovengenoemde maxima zit maar dat u toch nog meer moet betalen omdat uw “knip” ongunstig valt.
    Bijvoorbeeld: u krijgt uw eindafrekening altijd in april. U hebt dan een energieplafond voor de periode van 1 januari tot de eindafrekening in april en een prijsplafond voor de periode vanaf de eindafrekening tot 31 december. U kunt dan voor die twee periodes alleen compenseren voor het gebruik in die periodes. Het is dan mogelijk dat uw jaarverbruik onder het maximale jaarverbruik valt maar dat u daar niet maximaal gebruik van kunt maken omdat u niet alles kunt compenseren.

Uw energieleverancier gaat u in januari informeren over het voor u geldende plafond en ook over het maandelijkse voorschot dat voor u zal gaan gelden.

Komt u er niet uit, of komt u financieel in de knel, komt u dan vooral langs bij de sociaal raadsvrouw. Zij is elke woensdagochtend aanwezig in Uddel op de Wilhelminahof.

In verband met de vakantie is er geen spreekuur op woensdag 4 januari. Vanaf 11 januari bent u weer van harte welkom

Met vriendelijke groet,

Samantha Kleinhuis
Sociaal Raadsvrouw.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX