Menu
Nieuwsoverzicht

Mooie opbrengst collecte voor Leger des Heils

9 december 2020

289x gelezen

UDDEL – In de week van 23 tot en met 28 november is er in Uddel gecollecteerd voor het Leger des Heils. Er is een mooi bedrag van 1.137,48 euro opgehaald. Via deze weg worden alle gevers bedankt voor hun gift.

Het Leger des Heils organiseert met de hulp van vrijwilligers op buurtniveau activiteiten om sociale uitsluiting en eenzaamheid te bestrijden. Door heel Nederland zijn zo’n honderd buurthuiskamers die bedoeld zijn voor de directe omgeving en toegankelijk voor iedereen. Mensen kunnen er terecht voor een kopje koffie, een spelletje, een maaltijd, een (pastoraal) gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding. In steeds meer locaties wordt ook schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten.

Doel is om mensen uit een sociaal isolement te halen of dit isolement te voorkomen. Zeker voor mensen met minder bestedingsruimte is zo’n locatie vaak echt een vangnet. In deze buurthuiskamers kunnen buurtbewoners elkaar bovendien leren kennen, waardoor gewerkt wordt aan hun sociale netwerk en bovendien de buurt wordt versterkt. Het overgrote deel van deze buurthuiskamers is niet gesubsidieerd, waardoor het bestaan volledig afhankelijk is van giften en donaties.

Mochten de mensen de collectant gemist hebben, dan kunnen ze nog via de site een donatie overmaken:https://doneren.legerdesheils.nl

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX