Menu
Nieuwsoverzicht

Prachtige dag voor Uddelse ouderen

22 mei 2018

293x gelezen
19

UDDEL   –   Het Voorjaarsreisje van de Uddelse Ouderen  kan zeer geslaagd genoemd worden. De enthousiaste reacties achteraf maakten dat wel duidelijk. De reis voerde naar Tilburg, naar een farm waar struisvogels gehouden worden. Het reisdoel was een verrassing en menigeen dacht eerst: waar komen we terecht? Maar eenmaal binnen werd dat al snel duidelijk. Het interessante filmpje over deze bijzondere dieren en hun leefwereld maakte alles duidelijk. En het bezoekje in de buitenverblijven was ronduit verrassend. Even door het winkeltje hoorde erbij hoewel de artikelen die van het leer en de eieren gemaakt worden niet goedkoop zijn. Net als het vlees trouwens, maar dat heeft niemand meegenomen gezien de reis. De koffie met eierkoek van struisvogelei ging erin als koek zogezegd.

Het diner in De Moer smaakte voortreffelijk en de reis ging verder naar Dussen waar de groep werd onthaald door een olijke klompenmaker die het ambacht nog echt uitvoert en een demonstratie gaf op zijn 100-jaar oude machines. Een echte spreker die met grappen en anekdotes zijn klompenverhaal aan de man wist te brengen. Ook hier was een erg leuk winkeltje en menig paar klompen en andere snuisterijtjes reisden mee naar Uddel.

Bij terugkomst was in Het Blanke Schot de tafel gedekt met een heerlijke broodmaaltijd.

tekst en foto’s: Geurtje van den Hoek – Vermeer

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX