Menu
Nieuwsoverzicht

Prachtige bloemenweide voor insecten en vlinders

17 juli 2017

14

UDDEL – Wie over de Garderenseweg in Uddel rijdt met de auto, fietst of wandelt, ziet daar tegenover De Bleeke Hoeve, in het weiland een veld met bloemen prachtig in bloei staan. Dit grote veldboeket is een prachtig kleurrijk gezicht met haar grote variatie aan bloemen.

Deze grond behoort toe aan het Kroondomein en het is ook ingezaaid door het Kroondomein. Dit hebben ze op meer locaties zo gedaan met als doel hun (te schrale) graslandpercelen, die ze van het Kroondomein zelf beheren, interessanter te maken voor insecten en vlinders en voor alle andere organismen die daar ook van profiteren. Dus in z’n algemeen voor de verbetering van de natuurfunctie.

Het Kroondomein doet dit incidenteel en beperkt met het doel dat een aantal van die bloemen zich de volgende jaren spontaan verspreiden over grotere oppervlaktes op de rest van deze te eenvormige schrale graslandpercelen.

 

Totaal beheert het Kroondomein hier meer dan 100 hectare van!

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX