Menu
Nieuwsoverzicht

Prachtig voorjaarsconcert Juliana

10 april 2016

26

UDDEL    –    De muziekvereniging Juliana heeft zaterdagavond haar voorjaarsconcert gegeven in sporthal De Schier bij Het Blanke Schot. Ondanks dat de toegang gratis was, was het niet ‘uitverkocht’. De thuisblijvers hebben een prachtige muzikale avond gemist. Er was een zeer gevarieerd programma ingestudeerd door de fanfare onder leiding van Dethmer Jan van Heerde. De fanfare begon met St Florian Choral waarna The Heart of Lituania, een stuk geschreven door Jan de Haan en gebaseerd op vijf volksmelodie├źn, die nog steeds populair zijn in Litouwen. In beide optredens liet de fanfare meteen al horen dat het een prachtige avond zou worden.Niet te vergeten het stuk Jack and Jill met het solistische optreden van Britt Smorenburg op de Alt Sax, een genot om naar te luisteren. In dit concert liet de drumband onder leiding van Marc Gouswaart zich zeker niet door de fanfare van de mat spelen. Zij lieten horen dat zij ook veel in hun mars hebben met o.a. El Matamoscas en Ben en Blues Train.

Voor de pauze werden er drie jubilarissen gehuldigd. Henk Bronkhorst 25 jaar lid, als vaandeldrager. Hans Kroon, 40 jaar lid en Evert Schouten die het derde lid van Juliana is dat 60 jaar lid is van de vereniging. Zij allen werden uitgebreid in het zonnetje gezet door de voorzitter Erik Bakker. Hans Kroon en Henk Bronkhorst kregen een insigne opgespeld door de voorzitter. Evert Schouten kreeg een prachtig plaquette. Uiteraard waren er ook de bloemen voor de jubilarissen. Marc Gouswaart sprak de jubilarissen toe namens de KNMO en overhandigde hen de bijbehorende oorkonde met versierselen.

Na de pauze was er een optreden door B’je betoeterd. Het is niet de gewoonte dat zij tijdens het voorjaarsconcert optreden, maar er was een speciale reden om het nu wel te doen. Zij hadden nieuwe kleding. Deze kleding is gesponsord door SOS events. De eigenaar hiervan is Erik Kroon en die is al jaren lid van Juliana en speelt ook mee bij B’je betoeterd. Hij werd voor deze mooie bijdrage bedankt met aardige attentie door Gerard Hop.

Sinds kort heeft de muziekvereniging Juliana een samenwerkingsverband met de muziekvereniging Tot Ons Genoegen uit Garderen. Zo worden o.a. muzikanten onderling uitgewisseld. Zaterdagavond waren er vier leden van TOG die meespeelden tijdens het voorjaarsconcert van Juliana. Zaterdag 16 april a.s. spelen leden van Juliana mee tijdens een concert van TOG in Garderen.

De avond werd afgesloten met een gezamenlijk optreden van de fanfare en de drumband met de Marco Borsato Medley.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX