Menu
Nieuwsoverzicht

Prachtig Truckfestijn in Uddel

8 oktober 2016

89

UDDEL    –    Zaterdag 8 oktober was er weer het Truckfestijn in Uddel. Er reden 99 trucks mee in de lange stoet die door Uddel en de omliggende dorpen trok. Er stond weer veel publiek langs de route op deze prachtige zonnige dag waar onze gehandicapte medemens in het zonnetje stond en genoot van alle aandacht langs de weg. Maar ook de chauffeurs genoten en hebben met plezier hun vrije dag hiervoor opgeofferd.

Bart van de Broek en Hans Mouw hebben in 1996 het initiatief genomen voor dit truckfestijn. Hans Mouw kon er vandaag niet bij zijn. Bart van de Broek kijkt dan ook tevreden terug op deze dag. “Het blijft tot het laatste moment improviseren, zegt Bart, er zijn altijd wel chauffeurs die tot hun spijt moeten afzeggen en er komen ook op het laatst nog mensen bij die graag mee willen rijden”. “We rijden nu voor de 21e keer dit truckfestijn en hebben nog nooit een verregende dag meegemaakt. Wel een paar keer dat het weer wat miezerig was, maar verder altijd mooi weer”.  “Dit jaar is voor de eerste keer het Rode Kruis aanwezig tijdens de rit. Wij zijn verplicht dat er of gediplomeerde EHBO’ers of mensen van het Rode Kruis aanwezig zijn tijdens de rit voor als iets zou gebeuren met één van de deelnemers aan het truckersfestijn.

Henk Vos heeft bijna alle jaren als chauffeur meegereden en kan zich nog herinneren dat men in de beginjaren reed naar Beekbergen. “Daar gingen we naar Alberts Corner en kreeg men een consumptie aangeboden. Dat werd door het bedrijf gesponsord. Alle passagiers gingen dan uit de trucks, en waren we soms om vijf uur pas weer terug. Maar het was wel mooi”, zegt Henk Vos.

Bij terugkomst in Uddel was er dit jaar geen muzikaal welkom, maar wel stond er een lekkere warme hap voor iedereen klaar en dat liet men zich natuurlijk goed smaken.

Dit Truckfestijn en ook in alle achterliggende jaren zijn niet mogelijk zonder de vele sponsoren die deze dag mogelijk maken. De organisatie is al die sponsoren hiervoor dan ook zeer dankbaar en ze mogen terugzien, ook mede door alle vrijwilligers, op een prachtige geslaagde dag voor ‘onze gehandicapte medemens’.

filmpje met drone van Wouter van Middendorp: https://youtu.be/C_o8rs5yqUk

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX