Menu
Nieuwsoverzicht

Prachtig intitiatief, hoe samenwerking kan verlopen

11 mei 2018

5

UDDEL    –   Onderstaand een mooi bericht van Uddels Belang wat samenwerking tot stand kan brengen in Uddel.

Opknapbeurt speelveld Het Drie!

Het speelveld aan Het Drie heeft de afgelopen maanden een forse opknapbeurt gehad.

In het najaar van 2017 richtten enkele bewoners van Het Drie / Mr Boelenweg zich tot Uddels Belang met de vraag of er niet wat gedaan kon worden aan het speelterrein. Speeltoestellen werden slecht, gras was er niet meer en de gaten die gegraven werden, werden almaar dieper. Zelfs wasmachines konden de vuile kleding van de kinderen niet meer schoon krijgen.

Uddels Belang heeft een aantal inwoners vervolgens gevraagd een werkgroep te vormen, draagvlak in de buurt te creƫeren en met een plan te komen. Dit is opgepakt door een drietal aanwonenden. Dit heeft geleid tot een aantal overleggen met Gemeente Apeldoorn, onder voorzitterschap van Uddels Belang. Gemeente Apeldoorn is enorm blij met buurtbewoners die verantwoording nemen voor hun eigen wijk. Dit heeft Gemeente Apeldoorn ondersteund met hulp en financiƫn door het speelveld te voorzien van deels een nieuwe haag, hekwerk, speeltoestellen en een zandbak. Vervolgens is het kleine kinderen speeldeel afgesloten en van nieuw gras voorzien. Wanneer deze grasmat sterk genoeg is gaat het veld weer open. Hierna zal het voetbalveldje ook doorgezaaid worden, waardoor ook hier een mooie, sterke grasmat ontstaat.

De buurtbewoners hebben met elkaar afgesproken om toezicht uit te oefenen op de kinderen. Dit om te voorkomen dat er vernielingen worden aangericht op het nieuwe speelterrein.

Een prachtig initiatief en voorbeeld hoe samenwerking kan verlopen.

Bestuur Uddels Belang

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX