Menu
Nieuwsoverzicht

Postpieten in Uddel gearriveerd

30 november 2016

69

UDDEL    –    De Post Pieten zijn vandaag ( woensdag 30 november) in Uddel geweest om de brievenbus van Sinterklaas leeg te halen. Tjonge jonge wat is het jaar snel omgevlogen. We konden ze eerst helemaal niet vinden. Ze hebben het zo ontzettend druk gehad dat ze eerst nog even langs de Coop moesten gaan voor wat boodschappen en meteen even kijken in de folder wat er in de aanbieding was. Jong geleerd oud gedaan.  Er waren twee leerling Pieten mee. Geweldig om te zien hoe graag ze mee wilde helpen. Het waren best een beetje ondeugende pieten hoor. De jongste Piet ging zelfs in het winkelmandje zitten. Die snapte er helemaal niets van.                                                                                     Oohh …… piet kreeg hoge nood!!!!!! Gelukkig stond er op de Uttilochweg een wc. Hahaha heerlijk geplast. De twee andere Pieten stonden natuurlijk op de uitkijk.

In Uddel zijn ze overal aan het werk om de wegen weer mooi te maken. Harstikke leuk natuurlijk voor de Pieten. Ze gingen even in de kruiwagen en in de bak van de shovel. Dat moesten ze eerst wel even vragen aan de werklui. Was geen probleem, voor de pieten maakten ze een uitzondering.         Er gebeurde nog iets. Jullie zullen het geloven of niet, ze liepen langs de garage van Holdijk. En …………ze gingen naar binnen. De grote Piet ging gewoon aan een auto sleutelen. Dat kan toch niet waar zijn. Hij zei dat hij er wel verstand van had.  Hij zat echt met een schroevendraaier te prutsen. En hij draaide een dop ergens vanaf. Vanaf de garage liepen ze naar de PWA-school. Daar wilde de pieten wel naar binnen, dat ging niet de deur was op slot. Dan maar even van de glijbaan. Onderweg even uitrusten op een bankje, geld pinnen en kinderen verwennen met heerlijke pepernoten.

Onderhand moesten ze naar de brievenbus want het liep al tegen drie uur. En er was afgesproken dat op dat tijdstip de sinterklaasbrievenbus geleegd zou worden door ons. Bij bakkerij Schreuder stonden al kinderen met wat moeders op de Post Pieten te wachten.

Alle kinderen kregen pepernoten, de Post Pieten gingen naar binnen om in de brievenbus te kijken. Er zaten prachtige tekeningen in. De brievenbus blijft nog een paar dagen staan. Er waren een aantal kinderen dat nog niet hun tekening of briefje in de brievenbus hadden gedaan. Dus besloot de Post Piet om dat zo te doen. Ze hebben even overleg gehad.

Het was heel gezellig om de Post Pieten weer te zien. Dat is te zien aan de foto’s .  Namens Sinterklaas doet hij iedereen de groeten en hoopt jullie zaterdag te zien bij het Sinterklaasfeest dat om 13.00 uur begint met een rondgang.

tekst en foto’s: Sinterklaascommissie Uddel

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX