Menu
Nieuwsoverzicht

Pinautomaat Rabobank heet voortaan Geldmaat

27 januari 2020

3

UDDEL – Wat al maanden stond aangekondigd bij de pinautomaat van de Rabobank aan de Essenkamp in Uddel is vandaag, 27 januari, dan ook gebeurd.

De pinautomaat heet voortaan Geldmaat. In de afgelopen jaren hebben Geldmaat en drie banken, ABN-AMRO, ING en de Rabobank samen met maatschappelijke belangenorganisaties, waaronder de Consumentenbond, de Oogvereniging en ouderenbonden, gewerkt aan een visie op het bereikbaar en beschikbaar houden van contant geld in Nederland. Het is van maatschappelijk belang dat geldautomaten veilig zijn en contant geld beschikbaar blijft. Dat moet – om die beschikbaarheid ook in de toekomst te kunnen garanderen – wel op een efficiënte, betrouwbare manier. Daarom hebben de drie banken hun krachten gebundeld en neemt Geldmaat stapsgewijs hun geldautomaten over. Men is in 2019 hiermee gestart en in 2020 moet het klaar zijn.

De automaten van de banken verdwijnen uit het straatbeeld, de geldmaat komt ervoor in de plaats. Betrouwbaar en gebruiksvriendelijk, bereikbaar voor iedereen. Zo zijn wij straks in duizenden straten zichtbaar. Alle automaten werken dan hetzelfde en zien er hetzelfde uit.

Dat alle automaten er hetzelfde uitzien klopt niet. In Uddel is het front van de automaat anders dan het merendeel van de automaten die in Nederland zijn vervangen. Bij navraag gaf men bij Geldmaat.nl aan dat klopt dat een aantal automaten een ander front hebben dan het merendeel.

Geldmaat, het voormalige Geldservice Nederland, beheert en onderhoudt al sinds 2011 de geldautomaten van de banken.

Er is niets verandert als u geld wilt halen uit de automaat. Met elke pas kan er geld gepind worden.
Als er nog vragen zijn, kunt u hier misschien een antwoord vinden.

Bron: Geldmaat.nl

Tekst en foto’s: Bartus Vos

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX