Menu
Nieuwsoverzicht

Peter Slijkhuis trots op zijn bloeiende palmboom

5 juni 2019

5

Wie er door de Koningin Wilhelminahof over de gangen wandelt en door de ramen naar buiten kijkt kan het niet missen: de prachtige palmboom die op dit moment in de bloei staat. Een boom die je niet direct verwacht in Uddel, verscholen achter de Wilhelminahof.

Maar blijkbaar is de Veluwse zandgrond vruchtbare grond, want de palmboom, wat meegebracht is als heel klein boompje is uitgegroeid tot een stevige boom. Peter Slijkhuis, woonachtig in de Wilhelminahof, is de trotse eigenaar van deze palmboom.

“Wij hebben de boom meegebracht vanuit Italië, waar we op vakantie waren. Het was een boompje van zo’n 20 á 30 cm hoog. Dat is twaalf jaar geleden. We hebben hem eerst binnen gehad, en later buiten gezet. Een goed diep gat gegraven en het is goed gegaan. De boom kan tegen strenge vorst. Want in Noord Italië waar de boom vandaan komt vriest het ’s winters zeker 20 graden. De boom is al weer bezig met vormen van drie nieuwe bladeren”, vertelt Peter met ogen waar het plezier om die prachtige palmboom uitstraalt.

De bewoners van de Koningin Wilhelminahof hebben het gevoel dat ze in de tropen wonen met zo’n mooie palmboom in de achtertuin.

Tekst en foto’s: Bartus Vos

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX