Menu
Nieuwsoverzicht

Peter Boeve trots op jeugdjaren bij SV Prins Bernhard

6 mei 2015

2

UDDEL    –   In Clubgenoten, bij omroep Gelderland, herenigt Froukje Jansen vrijdag 8 mei voetballer Peter Boeve met zijn oud-ploeggenoten van SV Prins Bernhard uit Uddel. Boeve kwam op zijn achtste in Uddel wonen en werd vanzelfsprekend lid bij de plaatselijke voetbalclub. Centraal staat een teamfoto uit jaar 1968 toen de jeugdafdeling net was opgericht en Peter deel uit maakte van het enige pupillenteam.

SV Prins Bernhard
Op het voetbalcomplex in de bossen van de Veluwe trappen Froukje en Peter een balletje en komen al gauw de herinneringen boven. “Wij moesten ons nog douchen met water uit melkbussen, die haalden we dan bij boer Jansen op de hoek. In dat water zat zoveel ijzer, dat proefde je in de thee”, aldus Peter die op het veld ook nog oud-trainer Evert Dibbet ontmoet.
 
Ajax
Froukje neemt een bezoekje in het privémuseum van de linksback, die als verrassing jaren geleden door zijn vrouw en kinderen is ingericht. Naast veel foto’s van zijn voetbalcarrière ligt er een complete verzameling uitgewisselde wedstrijdshirts en is er een prominente plek voor zijn eerste Ajax-tricot, de club waar hij zijn grootste successen boekt. “Ik blijf een jongen van de Veluwe, maar heb wel een Amsterdamse klap van de molen gehad. Ajax is mijn grote liefde, die rode baan loopt dwars door mijn aderen heen.”
 

Link naar TV-promo: https://www.youtube.com/watch?v=qMDALlcT60E

CLUBGENOTEN PETER BOEVE: VRIJDAG 8 MEI 2015: 18.20, IEDER UUR HERHAALD

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX