Menu
Nieuwsoverzicht

Perenbomen krijgen tweede leven in Uddel

8 mei 2019

8

UDDEL – Veel Uddelnaren was het al opgevallen: sinds kort verschijnen er steeds meer perenbomen in het dorp. En niet geheel toevallig komen deze boompjes allen van dezelfde plek. Arjan de Bruin en Wim Boeve zijn verantwoordelijk voor de perenboominvasie.

‘G2 Energy, een zusterbedrijf van De Bruin tankbouw, kreeg een opdracht om zonnecollectoren te plaatsen op een stuk grond in Nibbixwoud, een dorp in Noord-Holland. Het probleem was dat er ruim 150 perenbomen op deze plek stonden en die moesten dus weg,’ vertelt Arjan de Bruin.

Buurman Wim Boeve, van Boeve TuinTotaal, wist daar wel raad mee. ‘Eerst wilden we er wel een stuk of vijftig ophalen, dat werden er toen honderd en uiteindelijk hebben we alle 156 bomen meegenomen.’

Al die bomen van Nibbixwoud naar Uddel brengen was nog een hele klus. Gemiddeld wegen de boompjes 600 tot 700 kilo per stuk, met uitschieters naar de 1000 kg. Na zes keer heen en weer rijden waren alle perenbomen in Uddel gearriveerd.

Nu staan op ongeveer twintig plekken in Uddel dus prachtige oude perenbomen. ‘Voor de bloesemtocht hoef je niet meer naar de Betuwe,’ grapt Wim Boeve.

Overigens zijn er nog ongeveer twintig bomen over. De perenbomen kosten 200 euro per stuk. U kunt het boompje zelf plaatsen of tegen vergoeding laten plaatsen. Waarschijnlijk kunt u dan dit najaar nog genieten van uw eigen héérlijke peren.

Foto’s: Uddel.info / Arjan de Bruin

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX