Menu
Nieuwsoverzicht

Overvallers Vierhouten mogelijk bekend in de omgeving

3 april 2019

VIERHOUTEN – Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond een reconstructie getoond van de woningoverval op woensdag 13 maart in Vierhouten. Daaruit blijkt dat de overvallers mogelijk bekend zijn in de omgeving.

Twee gemaskerde mannen overvielen ’s ochtends rond 11.30 uur een een echtpaar in een landhuis aan de Tongerenseweg in Vierhouten. De overval duurde bijna twee uur. Onder bedreiging van een vuurwapen wisten ze onder andere de kluis buit te maken.

Rond 13.15 uur gingen de mannen ervandoor in de zwarte Volkswagen Golf van de bewoners. Er zijn bewakingsbeelden van deze auto die vanaf de Tongerenseweg richting het centrum rijdt. De auto wordt kort daarna gevolgd door twee andere auto’s: een rode Peugeot en een grijze Jeep.

Mogelijk hebben de daders hulp gehad van de inzittenden van deze volgauto’s. Een uur eerder, tijdens de overval, reden deze auto’s namelijk ook al door het centrum in de richting van het landhuis. De politie hoopt dat iemand de auto’s herkent of heeft zien rijden. Het is mogelijk dat de Jeep en/of de Peugeot niets met de overval te maken hebben; in dat geval zijn de inzittenden mogelijk belangrijke getuigen.

Een vrijwilliger die helpt bij het bosbeheer doet twee dagen na de overval bij toeval een ontdekking. In het bosgebied Schotkamp bij Elspeet ziet hij de zwarte Volkswagen Golf, nabij het fietsknooppunt 87 en 88. Dit is, circa 10 kilometer verderop, zo’n bijzondere plek dat de politie vermoedt dat de mannen de omgeving goed kennen.

Het viel de slachtoffers op dat de mannen beleefd spraken. Eén van hen sprak het echtpaar ook aan met ‘u’. Daarnaast spraken de overvallers onderling met elkaar, waarbij één keer de naam ‘Ruud’ werd genoemd. Mogelijk heet één van de daders echt zo, maar misschien wilden de daders bewust een dwaalspoor creëren.

Verder droegen ze beiden een ‘Anonymous’-masker en was er een duidelijk lengteverschil tussen de mannen. Eén van hen is zo’n 1.80 meter lang, de andere is kleiner en smaller gebouwd. Beiden oogden vrij jong en hebben een slank postuur. In elk geval één van de mannen heeft blauwe ogen.

In de kluis zaten onder meer diverse sieraden, waaronder een gouden halsketting. Verder zijn er diverse oorbellen, manchetknopen, verschillende ringen en een set parelsieraden gestolen. De daders namen ook een weekendtas mee met het logo van Heineken erop.

Mensen met informatie over deze zaak wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via tel. 0800-6070 of door het online tipformulier in te vullen. Anoniem tippen kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 

Bron: Politie.nl / Opsporing Verzocht

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX