Menu
Nieuwsoverzicht

Ouderenadviseur Ineke Bisschops nam afscheid van Uddel

7 november 2019

6

UDDEL – Na 8 jaar in Uddel als ouderenadviseur werkzaam te zijn geweest heeft Ineke Bisschops donderdagmorgen 7 november afscheid genomen van Uddel.

Ineke was één van de vijf ouderenadviseurs van Wisselwerk die in de gemeente Apeldoorn werkzaam zijn. De ouderenadviseurs zijn er voor alle ouderen en mensen met een beperking die nog zelfstandig wonen maar ook voor mantelzorgers. Zij kunnen informatie en advies geven en ondersteuning bieden bij vragen over wonen, zorg en welzijn. Daarbij is het belangrijk dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en zelf de regie kunnen voeren. Ineke keek met name naar de eigen kracht van mensen en zij ging uit van wat mensen nog wel kunnen en niet van wat mensen niet meer kunnen. Ze probeerde zich in te leven in de situatie van mensen om aan te kunnen sluiten op hun vragen. Vervolgens ging zij samen met de betrokkenen op zoek naar een passende oplossing en bekeek wie of wat hiervoor ingeschakeld kan worden. Zij hielp bij het inschakelen van de juiste instanties. Voor Ineke stond voorop dat iedereen de zorg moet kunnen krijgen die hij of zij nodig heeft en zij zette zich daarvoor in.

Ineke Bisschops wilde zelf het liefst niet al veel aandacht voor haar afscheid, maar daar ontkwam ze toch niet aan. Namens de Koningin Wilhelminahof en de Stichting Vrijwillige Hulpdienst Uddel werd zij door Gerrie Bronkhorst van de KWH toegesproken. Zij bedankte Ineke voor wat zij heeft mogen betekenen in Uddel voor diegenen die haar advies nodig hadden en de ondersteuning bij de vragen die er waren en zijn. Zij kreeg als blijk van waardering een cadeaubon overhandigd. Hierna ging Ineke Bisschops alle aanwezigen persoonlijk langs en had voor iedereen een hartelijk woord als afscheid. Namens Hart voor Ouderen overhandigde Petra Bleijenberg haar een prachtig boeket bloemen.

De Koningin Wilhelminahof en de Stichting Vrijwillige Hulpdienst Uddel hebben Ineke Bisschops gevraagd om een aantal vragen te beantwoorden waarin zij terugkijkt op haar periode als ouderenadviseur in Uddel.
Haar persoonlijke terugblik op 8 jaar Uddel kunt u hieronder lezen.

Mijn vertrek als ouderenadviseur in Uddel
Na 8 jaar werkzaam te zijn geweest in Uddel als ouderenadviseur heb ik donderdag 7 november afscheid genomen.
Ik heb Uddel ervaren als een hechte gemeenschap waar de meeste mensen nog een goed sociaal netwerk om zich heen hebben van familie, buren, mensen uit de kerkgemeenschap enz. Er wordt over het algemeen goed op elkaar gelet en veel voor elkaar gezorgd.
De voorzieningen voor senioren op het vlak van zorg en welzijn zijn in Uddel goed geregeld: de gezondheidszorg is altijd heel nabij, denk verder aan de vele activiteiten van Koningin Wilhelmina Hof, Het Blanke Schot, de verschillende kerkgemeenschappen en de SVHU ( Stichting Vrijwillige Hulpdienst Uddel). Heel veel dorpsbewoners zetten zich op een of andere manier in als vrijwilliger voor zeer diverse activiteiten. In een tijd van veel bezuinigingen in de zorg, is dit een belangrijk goed.
Ik heb mijn werk als ouderenadviseur in Uddel met veel plezier gedaan… heel veel mooie, open en soms ook verdrietige gesprekken gevoerd. Ben altijd heel gastvrij ontvangen bij mijn cliënten, met velen is er ook een vertrouwensrelatie opgebouwd. Ik heb ervaren dat mensen het heel prettig vonden dat ik onafhankelijk was en van buiten Uddel kwam. Ook mantelzorgers vonden het fijn dat iemand van buitenaf eens mee keek in de situatie en dat we samen tot oplossingen kwamen voor problemen die er speelden. Als ouderenadviseur heb je een groot netwerk en ben je goed op de hoogte van de mogelijkheden voor de vele verschillende situaties. Het blijft altijd maatwerk…. kijken wat bij iemand past en nodig is.
Toen  ik in 2012 startte kwamen veel mensen nog op het spreekuur op de donderdagochtend, de laatste jaren pakken ze ook makkelijk de telefoon en bellen mij voor een afspraak of wordt er gemaild.

1 december a.s. start mijn opvolger Rina de Weerd als ouderenadviseur in Uddel. Ook zij zal op de donderdagochtend aanwezig zijn in Koningin Wilhelminahof. Het inloopspreekuur van 9.00- 10.00 uur blijft bestaan. Zij is vanaf 1 december bereikbaar via het centrale telefoonnummer van Stimenz tel. 088-784 64 64, haar mailadres wordt r.deweerd@stimenz.nl
Ik wens Rina ontzettend veel plezier en succes met haar werk in Uddel en hoop van harte dat u haar net zo hartelijk wilt ontvangen als ik dat ervaren heb.
Ik dank iedereen heel hartelijk voor het vertrouwen en de mooie gesprekken en mijn netwerkpartners voor de fijne samenwerking en wens u allen veel geluk en gezondheid voor de toekomst!
Met een warme groet,
Ineke Bisschops

foto’s: Bartus Vos

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX