Menu
Nieuwsoverzicht

Ouderen en minder mobiele inwoners vervoeren? Lees meer over AutoMobiel

14 maart 2022

801x gelezen
1

APELDOORN – AutoMobiel vervoert ouderen en minder mobiele inwoners, die zelf geen vervoer hebben, naar een activiteit in het wijkcentrum, de dokter, de apotheek of de fysiotherapeut. U kunt ermee op visite of er gewoon even uit. In augustus vorig jaar reed chauffeur Henk de eerste klant naar haar bestemming. Wat is er in die tijd allemaal gebeurd?

De start is vlekkeloos verlopen. Via het landelijke telefoonnummer 088-7004100 melden klanten zich aan als lid (€ 15,00 per jaar) en wordt de aangevraagde rit gepland. De klanten laten weten blij te zijn van huis opgehaald en na afloop van het bezoek weer veilig thuisgebracht te worden. AutoMobiel heeft intussen ongeveer 130 leden, in Apeldoorn, Hoenderloo, Ugchelen en Wenum Wiesel.

De passagier betaalt een vergoeding voor de variabele kosten van het autorijden van € 0,35 per km. (In de folder staat nog de prijs van voor de sterke stijging van de brandstofprijzen.)

De chauffeurs vinden het werk leuk. Tijdens het twee maandelijkse chauffeursbijeenkomst worden ervaringen uitgewisseld en anekdotes verteld. Daarnaast ontvingen ze eind vorig jaar een leuke attentie.

Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, zoeken wij vrijwilligers, die met hun eigen auto mensen willen vervoeren die anders moeilijk van huis kunnen. Bel Gert Mulder (06) 3712 9390, of mail naar gertjemulder@gmail.com of Gerrit van Soest (06) 1308 4010, soest.bimbergen@hetnet.nl

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX