Menu
Nieuwsoverzicht

Oproep Nieuwjaarsvuur

24 september 2019

UDDEL – Inmiddels is er al weer een aantal keer overleg geweest met de Gemeente Apeldoorn en een groepje jongeren uit Uddel aangaande het Nieuwjaarsvuur.

In het verleden werd de vergunning voor het evenement aangevraagd door de Gemeente Apeldoorn. De gemeente gaat de vergunning hiervoor niet meer aanvragen. Wel wil de gemeente onder enkele voorwaarden medewerking verlenen aan het evenement.

Om een vergunning aan te kunnen vragen adviseert de gemeente een stichting op te richten met als doel het (jaarlijks) organiseren van het Nieuwjaarsvuur. Mocht er een bestaande vereniging in Uddel zijn die dit op zich wil nemen is dat ook een mogelijkheid.

We zijn dus op zoek naar inwoners van Uddel die al jaren meegenieten van het Nieuwjaarsvuur en zich nu geroepen voelen hier een steentje aan bij te dragen door bijvoorbeeld:

– Zitting in het bestuur van de op te richten stichting;
– Bekostigen/sponsoring materiaal;
– Verantwoordelijkheid nemen voor een goed en veilig verloop van het evenement.

Inmiddels is er door de jongeren al actie ondernomen. Een eventuele locatie is geregeld en er is contact met de gemeente om gebruik te maken van een Crowdfunding-platform.

We willen toch wel nadrukkelijk zeggen dat dit evenement al 5 jaar veel bekijks trekt en dat wij super trots zijn dat oud en nieuw in Uddel dan ook netjes en gezellig verloopt, het zou dan ook jammer zijn als wij dit niet voor elkaar krijgen.

Mocht de organisatie hiervan niet van de grond komen zullen we tot grote spijt dit mooie evenement moeten schrappen met alle gevolgen van dien.

Wij willen graag voor 15 oktober voldoende reacties zien zodat we een extra informatie avond kunnen plannen waarbij de gemeente Apeldoorn en Uddels belang ook aanwezig zullen zijn.

Denkt u wat te kunnen betekenen of heeft u tips neem dan contact op met Gert Schouten 06-51543539 of Jari van den Hoek 06-10424832. Of stuur een bericht via de Facebookpagina.

Graag voor 15 oktober zodat er daarna voldoende tijd is om vervolgstappen te nemen.

Foto: Unsplash/Januprasad

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX