Nieuwsoverzicht

Opportunistisch Prins Bernhard verliest in Veessen

28 maart 2022

512x gelezen

VEESSENPrins Bernhard reisde zaterdag af naar Veessen om aan te treden tegen VEVO. Na het collectief falen van vorige week thuis tegen Harskamp,was de ploeg uit op eerherstel. Een vroege voorsprong kon niet voorkomen dat VEVO nog voor rust op gelijke hoogte kwam en tien minuten na de rust in een kort tijdsbestek tweemaal scoorde. In een sterke slotfase vond Prins Bernhard de aansluiting. Helaas kwam dit te laat en bleef het weer met lege handen staan.

Vanaf de aftrap was het Prins Bernhard dat het initiatief nam en veelvuldig in balbezit was. Al in de 8e minuut komen de Uddelnaren gelukkig op voorspong. De snelle opkomende rechtsback Niels Bronkhorst zag zijn verdwaalde voorzet net voorbij de eerste paal achter doelman Youri Liefers verdwijnen. Een ongelukkige inschatting van de goalie van VEVO.

Prins Bernhard leek deze voorsprong vast te kunnen houden tot aan de theepauze. Sytse Bronkhorst moest een aantal keren handelend optreden, omdat er in de opbouw een aantal keren slordig balverlies werd geleden. Toch komt VEVO in de 32e minuut op gelijke hoogte. Een vrije trap vanaf eigen helft van VEVO, was de inleiding van deze treffer. Een lange bal over de rechterflank werd vervolgens voor het doel gebracht en werd nog wel uitverdedigd. Door druk te zetten heroverden de Veessenaren de bal. Het was Rien de Velde die heel veel ruimte kreeg en koelbloedig de gelijkmaker op het scorebord bracht.

Na de rust bracht VEVO-oefenmeester Leerdam routinier en topscoorder Jeroen Bronsink binnen de lijnen. De eerste 10 minuten golfde het spel op en neer. In de 56ste minuut komt VEVO op voorsprong. Weer was het een lange bal van achteruit die in het zestienmetergebied werd gebracht. Arjen Koetsier verloor het duel van zijn directe tegenstander, die vervolgens Jeroen Bronsink wist te vinden. Bronsink schoot de bal hard en onberispelijk in de benedenhoek. Twee minuten later was het alweer raak. Waar Sytse Bronkhorst eerst nog wist te redden, komt de bal in een scrimmage voor de voeten van Dani Draaijer, die de 3-1 aantekende.

Prins Bernhard had daarna even wat tijd nodig om zich te herpakken na deze tegenvaller. Met nog zo’n klein half uur te spelen te spelen kwam Dick van Rhee in het veld voor Laurens Wajer en Jelmer Bronkhorst voor Niels Bronkhorst. In de 70e minuut zette Freek Ruitenberg met hulp van Jelmer Bronkhorst een prachtige aanval op en bracht met een steekpass Julian Hop in stelling. Helaas kon een verdediger van VEVO ternauwernood zijn inzet blokken.

Daarna werd er nogmaals aanvallend gewisseld. Kevin van de Ridder werd vervangen door Deane Mountney en Dennis Bronkhorst kwam voor Jari van den Hoek. In de 85e minuut werd er een overtreding gemaakt op Anton Davelaar en op datzelfde moment beging een VEVO-speler een overtreding op Julian Hop zonder dat daar een bal in buurt was. Hop reageerde met natrappen en ontving de rode prent.

Met tien man moest Prins Bernhard de laatste minuten en blessuretijd uitspelen en de vrije trap moest nog genomen worden. Ron van den Bosch eiste deze op en krulde de bal sierlijk in de linkerbovenhoek. Even later leek hij dit huzarenstukje te herhalen. Gelukkig voor de Veessenaren ging deze maar rakelings over. Zo werd de eindstand 3-2 een bleven de punten in Veessen.

Met de inzet en het verbeterde spel wat in Veessen is vertoond moet het een keer de goede kant op gaan vallen. Hopelijk gaat dat de komende wedstrijd gebeuren als de Uddelnaren thuis spelen tegen WZC Wapenveld. De heenwedstrijd werd destijds ongelukkig verloren. In de slotfase kwam het toen ook met tien man terug in de wedstrijd en was het billenknijpen voor de padden op Sportpark “Monnikenbos”. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Alex Kraaijenhof uit Harderwijk.