Menu
Nieuwsoverzicht

Opnieuw lantaarnpaal vernield in Uddel

10 maart 2020

311x gelezen
2

UDDEL – Opnieuw is een lantaarnpaal vernield in Uddel. De lantaarnpaal staat langs het pad tussen Het Drie en de Grote Geezenhegge, naast de Rehotbothschool.

Het deurtje is hoogstwaarschijnlijk kapot getrapt. Er zijn duidelijk voetvegen te zien op het deurtje. Door het trappen is de lantaarnpaal ook iets los in de grond komen te staan.

Inmiddels is deze lantaarnpaal al voor de derde keer hersteld. Totale kosten van de schade alleen aan deze paal zijn inmiddels 600 euro. Er is nu een zogenaamd overzetdeurtje geplaatst die er niet zo makkelijk uit te trappen is.

Wijkagent Esther Groeneveld laat weten dat naast dat het veel geld kost het ook gevaar oplevert. ‘We hebben immers te maken met stroom. Door verwijdering en vernieling van het klepje kan een veel groter gevaar ontstaan.’

‘De verlichting is er voor zichtbaarheid en veiligheid en niet om voor de lol tegenaan te trappen. Als degenen die dit op hun kerfstok hebben nu een andere lantaarnpaal gaan vernielen, zal er een aangifte gaan volgen,’ aldus Groeneveld.

Afgelopen oktober werden ook al enkele lantaarnpalen vernield. Deze stonden langs de Zandsteeg en de Grote Geezenhegge. De gemeente Apeldoorn liet toen weten dat ze dergelijke meldingen (nog) niet elders in de gemeente hadden gekregen.

Foto’s: Esther Groeneveld / Wijkagent Uddel, Hoog Soeren en Wenum Wiesel.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX