Oorwassing Prins Bernhard

9 mei 2022

886x gelezen
1

ACHTERVELD – Prins Bernhard speelde zaterdagmiddag in Achterveld op “Kerstens Sportpark” tegen SV Achterveld. De thuiswedstrijd eindigde begint maart in een 2-2 gelijkspel. Een wedstrijd waar het zichzelf vergat te belonen met de volle winst. Deze wedstrijd waren de oranjehemden totaal niet bij de les en gingen met grote cijfers onderuit. De Achtervelders scoorden 8 doelpunten, keurig verdeeld over de beide helften.

De aanloop naar deze wedstrijd verliep moeizaam. Dit had vooral te maken met een aantal blessures, die het vorige opliep tegen Heerde. Hierdoor moesten een aantal sterkhouders van het team de training(en) laten schieten in de hoop toch mee te kunnen doen met deze wedstrijd. Zeker was al dat Julian Hop niet kon spelen.

In het eerste kwartier bleven de Uddelnaren nog vrij gemakkelijk overeind, maar naarmate de wedstrijd vorderde namen de Achtervelders het heft in handen. Vooral de sterk spelende Mark de Ridder en aanvoerder Sven van Rossum waren een plaag voor de Uddelnaren. Bas van Ruitenbeek opende de score. Velen dachten dat hij dit in buitenspelpositie deed, als ook de assistent-scheidsrechter. Scheidsrechter Meier kwam niet op zijn beslissing terug, na overleg te hebben gehad met zijn assistent.

Even later was het Mark de Ridder, die zijn ploeg met een fraaie treffer op een 2-0 voorsprong schoot. Zijn bal van zo’n 25 meter afstand belandde strak in en winkelhaak en liet doelman Sytse Bronkhorst kansloos. Vanaf dat moment raakte het vertrouwen weg bij de Uddelse ploeg. Gert Schouten kreegnog wel een paar kleine kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Nog voor de theepauze scoorden de Achtervelders nog tweemaal namens Finn van Ruitenbeek en Sven van Rossum.

Na de rust wordt Jari van den Hoek doorgeschoven naar het middenveld. Anton Davelaar bleef achter in de kleedkamer en Jelmer Bronkhorst werd gebracht om de defensie te versterken. De ploeg kende een korte opleving, maar als snel werd de handdoek definitief in de ring gegooid. De thuisploeg wist net als voor rust nog vier keer te scoren. Bas van Ruitenbeek en Sven van Rossum scoorden beiden nog een keer. Invallers Jelle Neumann en Gian Voorburg ook nog. Laatstgenoemde mocht dit doen vanaf elf meter.

Dinsdagavond komt Prins Bernhard weer in actie. De KNVB heeft een complete speelronde ingelast. Tegenstander dan is De Veluwse Boys, dat zaterdag met 1-3 klop kreeg van de koploper. De vorige confrontatie in Garderen eindigde eerder dit seizoen in een verdienstelijke 1-1. De aftrap is om 19:00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Cahit Celen uit Harderwijk.