Menu
Nieuwsoverzicht

Onveilige situaties Garderenseweg

4 februari 2017

4

UDDEL    –    Bij de verkeerslichten aan de Garderenseweg ter hoogte van Bakkerij Schreuder vinden bijna dagelijks onveilige situaties plaats. Buurtbewoners geven aan dat het wachten is op het moment dat het een keer flink fout gaat. Regelmatig wordt door auto’s, hetzij bewust of per ongeluk het rode licht ‘over het hoofd gezien’. Met name tussen de middag en ’s middags rond kwart over 3 zorgt dit voor onveilige situaties.

Er gaat echter meer mis. Ouders van schoolgaande kinderen wachten aan de overzijde van de weg op hun kinderen, die regelmatig het rode licht negeren en zonder goed te kijken oversteken en het fietspad op rennen. Het gebeurt ook regelmatig dat ouders, wellicht zonder dat ze het zelf door hebben, vanaf de parkeerplek vertrekken en door het rode licht rijden, terwijl er kinderen willen oversteken of aan het oversteken zijn.

Graag roepen we alle ouders, kinderen en weggebruikers op om bij deze oversteekplek voorzichtig te werk te gaan. Wellicht is het goed dat ouders hun kinderen nog eens duidelijk maken dat het niet vanzelfsprekend is dat auto’s stoppen voor het rode licht. En automobilisten, hou je aan de verkeersregels.

Als er ongelukken gebeuren blijft het je wellicht je leven lang achter volgen…

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX