Menu
Nieuwsoverzicht

Ontmoeting tussen toekomstige buren

12 september 2022

1070x gelezen
29

UDDEL – Zoals bekend komt het Korps Mariniers naar Nieuw Milligen. Het duurt nog even, in 2029 zal het zover zijn, maar de eerste kennismaking met de inwoners van Nieuw Milligen en de omliggende dorpen was zaterdag 10 september.

‘Meet the Marines’ had deze dag als titel meegekregen. Aan de uitnodiging om te komen ‘buurten’ bij de toekomstige nieuwe buren werd dan ook goed gehoor aan gegeven. De opkomst was overweldigend, van alle leeftijden waren ze aanwezig en iedereen werd dan ook zeer hartelijk ontvangen door de mariniers.
De mariniers verblijven nu nog in Doorn, maar daar is de locatie te klein en verouderd en is er voor een nieuwe locatie gekozen, en dat is dus Nieuw Milligen geworden. Er zal nog het nodige sloopwerk en nieuwbouw moeten plaatsvinden om zo’n 2200 mariniers te kunnen huisvesten. En dat neemt natuurlijk de nodig tijd in beslag.

Ook de gemeente Apeldoorn was volop aanwezig, burgemeester Heerts en de wethouders Joon, Willems en Van de Berg waren ook aanwezig en lieten uitgebreid informeren tijdens een rondleiding over het terrein.

Het was een prachtige dag voor jong en oud en er waren volop activiteiten voor de jeugd en die vonden dat natuurlijk geweldig. Een rondje rijden in een rupsvoertuig, waar ook ouderen zich die kans niet lieten ontnemen. De klimwand, de hindernisbaan, achter geschut mogen plaatsnemen, in de rubberen boot zitten, het was allemaal even spannend.

De komst van de mariniers kan voor de omgeving een gunstige ontwikkeling hebben, denk aan b.v. werkgelegenheid. Er zullen misschien mariniers zijn die gaan verhuizen naar de Veluwe en een woning zoeken. Anderen zien hun reistijd juist korter worden.

Deze dag was een eerste succesvolle stap naar een mooie samenwerking tussen het Korps Mariniers en de inwoners van Nieuw Milligen, Uddel, Garderen en de andere dorpen in de omgeving.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX