Menu
Nieuwsoverzicht

Ongevraagde post van buurtapp Nextdoor ook in Uddel verspreid

5 augustus 2019

UDDEL – Op meerdere plaatsen in Nederland zijn de laatste dagen per post uitnodigingen verspreid van de buurtapp Nextdoor. Ook in Uddel hebben meerdere bewoners deze brief ontvangen.

In de brief worden bewoners opgeroepen om zich aan te melden voor de Nextdoor buurtapp. ‘In deze buurtapp delen we lokale tips en aanbevelingen voor bijvoorbeeld een klusjesman of oppas, bespreken we de veiligheid in de buurt, plannen we buurtevenementen en nog veel meer’, staat te lezen in de brief. De brief wordt ondertekend door iemand die in de buurt woont, inclusief de vermelding van de straatnaam. Alleen diegene weet niet dat zijn of haar naam wordt gebruikt.

De brief is niet strafbaar of misleidend. ‘Deskundigen zullen zich moeten buigen in hoeverre er sprake is van strafbaarstelling. We roepen in ieder geval iedereen op altijd goed de voorwaarden te lezen behorende bij de app en dan pas akkoord te gaan. We begrijpen dat niet iedereen dat altijd doet, maar daarmee zijn er wel grenzen aan wat de politie voor burgers kan betekenen’, waarschuwt de politie.

De Nextdoor buurtapp is legitiem en wordt in werkelijkheid gebruikt door veel Nederlanders. Toch weten dus veel mensen niet dat hun naam gebruikt wordt om de app onder de buurt te verspreiden.

Consumentenprogramma Opgelicht?! besteedde er eerder deze week al aandacht aan en ook de Consumentenbond is op de hoogte. Wie akkoord gaat met de algemene voorwaarden, stemt er namelijk mee in dat zijn verstrekte gegevens gebruikt kunnen worden in de Verenigde Staten en andere landen waar met de Nextdoor-app gewerkt wordt.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX