Nieuwsoverzicht

Ongelukkige nederlaag voor Prins Bernhard

4 april 2022

716x gelezen

UDDEL – Prins Bernhard leed zaterdag in eigen huis een ongelukkige nederlaag tegen WZC Wapenveld, dat door dit resultaat opeens weer meedoet om het kampioenschap in de 4e klasse C. De oranjehemden, die over de gehele wedstrijd gezien de bovenliggende partij waren, konden niet voorkomen dat de Wapenvelders met veel geluk de punten mee naar huis namen.

Op 14:30 uur floot scheidsrechter Alex Kraaijenhof uit Harderwijk de wedstrijd op gang. Het was Prins Bernhard dat het initiatief nam. Het eerste gevaar kwam van Niels Bronkhorst, die op volle snelheid over de rechterflank stormde, maar zijn inzet net over het vijandelijke doel zag verdwijnen. WZC Wapenveld was slordig in balbezit en leed daardoor veel balverlies. Prins Bernhard daarentegen profiteerde daar te weinig van.

Na bijna een half uur speeltijd moest middenvelder Kevin van de Ridder het veld verlaten vanwege een blessure. Walter Koetsier was zijn vervanger, die de positie van rechtsachter Ron van den Bosch innam. Van den Bosch schoof een linie door. Diezelfde Walter Koetsier maakte een sterke invalbeurt en opende bijna de score. Doelman Wolter Bos van de Wapenvelders wist de bal ternauwernood te keren en daardoor bleef het bij een 0-0 ruststand.

Wetende dat de Wapenvelders niet lekker in de wedstrijd zaten keerde Prins Bernhard vol zelfvertrouwen terug uit de kleedkamer. Trainer Erik van Dijk van WZC Wapenveld, die zijn ploeg voor de rust al aanmoedigde zorgvuldiger te zijn in balbezit en meer strijd te leveren, zal daar in de rust ongetwijfeld nog wat woorden aan toegevoegd hebben.

Toch bleef Prins Bernhard de bovenliggende partij en durfde het te voetballen, hetgeen ook leidde tot een aantal kansen, maar het verzilveren daarvan ontbrak. De Wapenvelders, die meer lieten zien dan voor de rust kregen ook een aantal schietkansen. Sluitpost Sytse Bronkhorst stond zeer zelfverzekerd tussen de palen en redde een aantal keren zeer bekwaam.

In de 64e minuut ging WZC Wapenveld in de fout. Prins Bernhard zette de verdediging van de Wapenvelders onder druk. Daan van den Beld speelde de bal vervolgens te kort terug op doelman Bos. Freek Ruitenberg wist de bal te onderscheppen en schoot de bal keurig tussen de palen. Leidsman Kraaijenhof wees gedecideerd naar de middenstip. Assistent-scheidsrechter Jesse Jager (WZC Wapenveld) stak zijn vlag omhoog. Kraaijenhof reageerde daarop en ging luisteren naar zijn tekst en uitleg. De bal zou over de achterlijn zijn geweest voordat deze werd teruggespeeld op doelman Wolter Bos. Scheidsrechter Kraaijenhof kwam terug op zijn beslissing en annuleerde de treffer alsnog en liet het spel hervatten met een hoekschop voor Prins Bernhard.

Dit was een grote domper voor de Uddelse ploeg, dat de laatste weken al vaker met zulke situaties is geconfronteerd. Toch veerde de ploeg weer op. Uit een mooie opgezette aanval kreeg invaller Gert Schouten een grote kans om zijn ploeg alsnog op voorsprong te zetten, maar hij kon net niet zijn hoofd tegen de bal aan krijgen.

WZC Wapenveld leek wakker geschud nadat het met de schrik vrijgekomen was. Oefenmeester van Dijk bracht wat verse krachten binnen de lijnen. In de 79ste minuut slaat het noodlot toe voor de mannen van Bronkhorst en Mountney. Bij een uitbraak van de Wapenvelders komt de bal voor de voeten van Tycho Muller die vervolgens de bal voor de goal slingerde. De afgeslagen bal komt daarna voor de voeten van Thomas Steenbergen die hard inschoot, maar weer was het Sytse Bronkhorst die de bal fraai wist te keren. Met alle geluk van de wereld kwam de bal bij Mike Burgmeijer terecht, die de bal in de draai alsnog achter Sytse Bronkhorst tussen de palen wist te werken.

Zo ging ook deze wedstrijd verloren. Teleurstelling en ontgoocheling overheerste na afloop. Er werd lang en veel nagepraat over deze wedstrijd. De conclusie mag toch wel getrokken worden dat de ploeg is bestolen van een overwinning. De vele excuses en complimenten die zijn gemaakt richting Prins Bernhard door bepalende personen zal aan de eindstand niets doen veranderen.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen vv Barneveld op het programma. De thuiswedstrijd werd in het begin van het seizoen geflatteerd met 5-1 gewonnen. Hopelijk zullen de trainingen van de komende dagen weer energie op gaan leveren om de teleurstelling te verwerken en de positiviteit verder uit te bouwen. De wedstrijd op Sportpark “Het Nieuwe Oost” begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Richard Bakker uit Barneveld.