Menu
Nieuwsoverzicht

Onderwijs voor Oekraïense kinderen in de gemeente Apeldoorn

31 maart 2022

497x gelezen

APELDOORN – Ben jij onderwijsassistent en wil jij een bijdrage leveren?
Op een tweetal plekken in Apeldoorn zijn Oekraïense vluchtelingen met kinderen aangekomen. Op dit moment worden zij opgevangen in Casa Bonita en een Fletcher hotel. De schoolbesturen in Apeldoorn werken hard aan het mogelijk maken van onderwijs voor gevluchte Oekraïense kinderen per 4 april a.s.. Dit wordt gedaan op basis van de reeds bestaande structuur van Wereldschool de Vlinder in Apeldoorn. Hier werken onderwijs professionals die ervaring hebben met het lesgeven aan kinderen uit anderen landen en ervaring hebben met traumasensitief onderwijs. Kinderen krijgen hier de tijd en ruimte om te wennen en zo dompelen we ze niet meteen onder in het reguliere onderwijs.

De kinderen komen elke dag met de bus naar de locatie aan De Steenbeek in Ugchelen. Ook de kinderen vanuit het AZC krijgen hier les. Het zijn gemixte groepen.

Als onderwijsassistent ondersteun je de leerkracht bij het lesgeven in de groep van zo’n 15-20 kinderen. Je bent daarnaast ook prima in staat om aan kleine groepjes kinderen zelfstandig instructie te geven.

De vraag:
We zijn op zoek naar onderwijsassistenten die graag (meer) willen werken in ieder geval tot aan de zomervakantie. Voor minimaal 2 dagen in de week tot de zomervakantie. Je werkdagen zijn van 8:00 tot in ieder geval 14:00, maar het liefst een hele werkdag.

Meer informatie of interesse?
Bel Antoinet Blokland telefoon 06-29360555 of mail naar ablokland@intensievetaalklassen-apeldoorn.nl

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX