Menu
Nieuwsoverzicht

Ondernemersvereniging organiseert online webinars

6 april 2020

249x gelezen

UDDEL – De ondernemersvereniging Uddel Onderneemt heeft het idee opgepakt om zelf online webinars te verzorgen door en voor de leden en eventuele gasten die geïnteresseerd zijn.

De online webinars worden georganiseerd om kennis te delen die op dit moment nuttig en relevant is. Maar ook meer informele onderwerpen zijn welkom.

Het eerste online UO webinar is gepland op woensdagavond 8 april van 19.00 uur tot 19.30 uur.De eerste spreker die voor het webinar gaat verzorgen is Linda van der Stam van Arbeidsrecht Van der Stam. “Linda loodst ons aanstaande woensdagavond vanaf 19.00 uur in een live-webinar van ongeveer 30 a 40 minuten door de nu zeer actuele onderwerpen omtrent de coronacrisis en personele zaken,” zo laat de organisatie weten.

“Je wordt wellicht overspoeld met informatie over zaken als de NOW (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid ) en andere regeltjes en noodwetten. Wat kun je dan NU doen met de NOW? Dit is het vakgebied van UO-lid Linda en zij behandelt belangrijke onderwerpen, want de komende perioden worden er weer nieuwe maatregelen getroffen in het kader van werk, personeel en noodmaatregelen daarbij.”

Linda geeft duidelijke korte antwoorden op zeer praktische vragen, zoals:

Moet ik loon doorbetalen ook al heb ik geen werk?
Een werknemer durft niet naar het werk te komen, moet ik dan toch loon betalen?
Kan ik per direct oproepkrachten niet meer oproepen?
Kan ik mijn werknemers verplichten verlof op te nemen?
Een medewerker wil een reeds goedgekeurd verlof annuleren. Moet ik dat accepteren?
Mag ik van medewerkers verlangen dat ze tijdelijk andere werkzaamheden gaan verrichten? En zo ja, wat voor soort werkzaamheden?
Mensen met klachten als verkoudheid en hoesten moeten thuisblijven van het RIVM. Hebben zij recht op loondoorbetaling?

Tijdens en na het webinar is er een mogelijkheid tot vragen stellen.

Dus, wil je weer helemaal goed geïnformeerd zijn over de huidige maatregelen van de overheid, de noodmaatregelen en arbeidszaken, bezoek dan dit eerste gratis webinar van Uddel Onderneemt!

Het webinar is te volgen op de PC, IPad of smartphone. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via bestuur@uddel.info  
Hoe werkt dat dan? Je krijgt een datum, tijdstip en link gemaild en je mag (kost niks) deelnemen aan het webinar.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX